Obavijesti

News

Komentari 27

Spas za Imunološki? Inicijativa Visia Croatica daje 8 mil. kuna

Spas za Imunološki? Inicijativa Visia Croatica daje 8 mil. kuna
1

Na sjednicu Vlade već bi idućeg tjedna mogla stići pozitivna ocjena DUUDI-ja za ponudu Visia Croatice za kupnju Imunološkog, odnosno 54,38 posto dionica

VIDEO

Visia Croatica vrlo vjerojatno dobit će zeleno svjetlo od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) za preuzimanje Imunološkog zavoda, nakon čega bi i Vlada trebala prihvatiti njihovu ponudu za kupnju dionica Imunološkog.

Građanska inicijativa Visia Croatica jedina je predala ponudu od osam milijuna kuna za kupnju 54,38 posto dionica. Doznajemo da će DUUDI preporučiti Vladi da prihvati ovu ponudu i da bi ta odluka trebala biti na dnevnom redu Vlade već idući tjedan.

- Nismo dobili nikakvu informaciju o tome da će se naša ponuda prihvatiti, no ako je tako, onda to pozdravljamo jer je to jedina pametna odluka i jedini način da se spasi Imunološki zavod, kad već država nije do sada to učinila - komentirao je Đuro Lubura, jedan od čelnika Visia Croatice. 

Nakon što je Ministarstvo zdravlja ukinulo odluku Hrvatske agencije za lijekove (Halmed) kojom su oduzeli dozvolu Imunološkom zavodu za proizvodnju krvnih derivata, Zavod očekuje da Halmed ponovno izađe u inspekciju i da im možda vrati proizvodnu dozvolu. Doznajemo da je Halmed u inspekciju trebao ići već idući tjedan, odmah poslije Uskrsa. No i da su iz Zavoda zatražili kraću odgodu jer su se dosad pripremali samo za inspekciju za krvne derivate, a Halmed sad planira i inspekciju proizvodnje bakterijskih cjepiva. 

Više puta do sada su iz Imunološkog poručivali da pokušaj njihova spasa neće imati smisla ako im se u međuvremenu ne izda barem privremena dozvola za preradu krvne plazme i izradu lijekova. Osim što bi se time omogućilo da zdravstvo ima domaće lijekove iz krvne plazme, što za svaku zemlju i preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija, time bi se osigurao i prihod za isplatu plaća dok se ne izgrade novi pogoni. Nakon informacije da je Visia Croatica sakupila više od dva milijuna kuna uloga, a samo za dionice treba im osam milijuna kuna, sad poručuju da neće imati problema financirati svoje obveze.

- Postoji i interes velikih ulagača, no mi i dalje želimo da svojim ulogom svaka obitelj u Hrvatskoj postane dio Visia Croatice i spasa Imunološkog. Zato i dalje primamo uplate - rekao je Lubura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa