News

Komentari 6

Spas za ranjene ptice u Požegi: Više od 60 ih je u oporavilištu Zoološkog, slomljena im krila

Spas za ranjene ptice u Požegi: Više od 60 ih je u oporavilištu Zoološkog, slomljena im krila

Veterinari su utvrdili da većina ptica ima prijelome krila, pa su dobile sredstvo protiv bolova i antibiotik. Sada se radi raspored operacija, javljaju iz Dumovca

Jako nevrijeme popraćeno tučom veličine oraha koje je u petak poharalo Požegu i okolicu ostavilo je štete i životinjskom svijetu. Naime, nekoliko ptica je uginulo, a mnogo ih je ozlijeđeno. Uništena su i mnoga gnijezda. 

Iz Azila Dumovec izvijestili su da je jedna njihova ekipa krenula u Požegu spasiti ozlijeđene ptice. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ljudima smo objasnili da ptice koje mogu, smjeste u kartonske kutije te da ćemo mi ostale staviti u transportne spremnike. Nakon dogovora s nama volonteri Udruga za zaštitu životinja Sirius Požega s prvih su 16 teško ozlijeđenih gačaca sami krenuli prema oporavilištu za divlje životinje Zoološki vrt grada Zagreba - napisali su na Facebooku. 

U Požegi ih je dočekalo još 50 ptica iste vrste, a u zbrinjavanju su im pomogli članovi PK Vučje Bratstvo. I te su ptice trenutno u oporavilištu Zoološkog vrta. 

- Veterinari su utvrdili da većina ptica ima prijelome krila, pa su dobile sredstvo protiv bolova i antibiotik. Sada se radi raspored operacija. Nadamo se da će što više ptica preživjeti te da će se moći vratiti u prirodu - poručili su iz Dumovca.