Obavijesti

News

Komentari 20

Spašeni Hrvat iz divljeg mora: Teška vrata odsjekla su mi prst

Spašeni Hrvat iz divljeg mora: Teška vrata odsjekla su mi prst
6

Josip (55) ozlijedio se na radu. Udar vjetra zalupio mu je teška brodska vrata na ruku. Obalna straža SAD-a uspjela ga je spasiti odupirući se jakom olujnom vjetru

VIDEO

Bilo je nevrijeme i uhvatio sam se za okvir vrata, a vrata su se od jakog udara vjetra otkvačila. U trenutku su me poklopila. To je strašno, kao udarac mačem. Odsjeklo mi je na lijevoj ruci prstenjak, a natuklo srednjak i mali prst, opisao nam je pomorac Josip Grubeša (55) iz Vinkovaca. Ovaj otac dvoje djece u petak je bio na Atlantskom oceanu, nedaleko od obale SAD-a. Tanker pun soka od naranče, na kojem je radio kao drugi časnik stroja, bio je na udaru snažnog vjetra i valova visokih od osam do devet i pol metara.

- Zamotali su mi ruku i zaustavili krvarenje, a odrezani prst držali smo na ledu. Čekali smo helikopter obalne straže - kaže Josip.

Helikopter nije mogao sletjeti na brod zbog oluje koja je tutnjala, pa se na palubu spustio spasilac i pripremio Josipa da ga u košari podignu u lebdeći helikopter. Opasni manevar je uspio i pomorca su hitno prebacili u bolnicu u Norfolku.

- Odrezani prst bio je previše uništen, liječnici ga nisu mogli prišiti. Morali su amputirati zdrobljene komade - objašnjava Grubeša. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegova tvrtka pobrinula se za hotel i prijevoz do Zagreba. Sad se odmara u Vinkovcima. Ovaj pomorac s 12 godina iskustva kaže da će nastaviti raditi na brodu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1