Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Spasili ga s oceana nakon što je 10 mjeseci veslao

Alex Bellini (30) u veljači je krenuo preveslati Tihi ocean. Bio je nadomak cilja, Australije, no vjetar ga je izmorio te je na kraju odustao i zvao pomoć

AFP
Foto: AFP
0 komentara

Talijanskog pustolova koji je preveslao 9.500 nautičkih milja preko Tihog oceana, spasili su svega 100-tinjak kilometara od cilja - Australije. Alex Bellini (30) otisnuo se iz Perua u veljači. Međutim, u petak je bio na rubu snaga te je nazvao suprugu da ga izbavi s mora. Francesca je kontaktirala vlasti, te je australski remorker izašao po Alexa i njegov čamac.
- Dobro sam, ali premoreno. Dobro je da sam zvao pomoć, vrijeme bi se sljedećih dana samo pogoršalo - kaže Alex koji je tada bio 160 kilometara sjeverno od Sydneya. Jak vjetar zadnjih mu je dana otežavao napore da se približi obali svojim 7.5-metarskim čamcem. Alex je ranije preveslao Mediteran i Atlantik no kaže da se ne radi samo o obaranju rekorda nego i testiranju samog sebe.
- Prvi razlog bio je preveslati Tihi ocean. Drugi, okrenuti se prema sebi. Saznati nešto o samom sebi - kaže Alex. Kontakt s najbližima na kopnu održavao je preko satelitskog telefona, jeo je suhu hranu i pio desaliniziranu morsku vodu. Kaže da mu neopisivo nedostaju slatkiši. Najgori dio puta svakako mu je bila samoća i udaljenost od supruge. Par se za tjedan dana planira vratiti u Italiju, a Alex kaže da će na neko vrijeme prestati s podvizima.
- Nedostaje mi moj krevet, moj dom. Moram se vratiti i smiriti - zaključio je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message