Obavijesti

News

Komentari 1

Spasili su 30 putnika s broda: Nevrijeme ga guralo na stijene

Spasili su 30 putnika s broda: Nevrijeme ga guralo na stijene
1

Nitko od putnika na brodu 'Antonijo' nije ozlijeđen. Utvrđeno je da je do zastoja pogonskog stroja došlo uslijed začepljenja sustava dovoda goriva u pogonski stroj

VIDEO

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestilo je o akciji spašavanja u kojoj je brzim djelovanjem posade broda 'Pojišan' trideset putnika na motornom brodu bez pogona spašeno po jakom nevremenu. 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u četvrtak u 18.30 sati primila je dojavu sa plovila Lučke kapetanije Split 'Pojišan' koji je tijekom redovnoga nadzora plovidbe u području Paklenskoga kanala, izvjestio o kvaru pogonskoga stroja na motornome plovilu 'Antonijo', sa trideset članova posade, na poziciji 0.2 nautičke milje od ulaza u marinu Palmižana, izvijestilo je Ministarstvo. 

Posada kapetanije sa brodom 'Pojišan' u koordinaciji sa MRCC Rijeka odmah se uputila prema brodu u kvaru na dojavljenu poziciju, budući je uslijed jakoga nevremena brod nekontrolirano plovio prema obližnjim stijenama. Djelatnici Kapetanije sa brodom 'Pojišan' ubrzo su uočili brod 'Antonijo' na samo tridesetak metara od stijena nedaleko ulaza u marinu Palmižana, te su se brzim manevrom po jakome nevremenu uspjeli približiti plovilu u kvaru, privezati ga užadima za 'Pojišan' te već u 18.36 sati započeti tegljenje plovila sa trideseteročlanom posadom na sigurno u luku Hvar, gdje su pristali u 19.15 sati. 

Nitko od putnika na brodu 'Antonijo' nije ozlijeđen, a naknadnim osnovnim inspekcijskim pregledom, nisu uočeni nedostatci vezano za sposobnost plovidbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također,utvrđeno je da je do zastoja pogonskog stroja došlo uslijed začepljenja sustava dovoda goriva u pogonski stroj, sto je kasnije uspješno otklonjeno, te je brod 'Antonijo' mogao nastaviti plovidbu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović