Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasio baku iz požara: 'Nestalo sve što smo gradili 20 godina'

Da smo samo pet minuta zakasnili, ne bi bilo pomoći. Mali, koji se nagutao dima, uspio je izvući baku na terasu, ispričao je vlasnik kuće koja je uništena u požaru u subotu

Rijeka: Vatrogasci gase požar koji je izbio na obiteljkoj kući
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1 komentara

To je bio naš dom koji smo 20 godina gradili i sve je u 20 minuta nestalo, ulje se zapalilo i nije bilo pomoći više. Ostali smo bez dokumenata, bez novaca, robe, totalno bez svega, ispričao je Miljenko Butković, vlasnik kuće u kojoj je u subotu u Rijeci izbio požar. 

Uz roditelje, u kući je živjelo troje djece i baka koja je prije nekoliko dana izašla iz bolnice, piše RTL. Upravo je baka bila s unukom (16) sama u kući u trenutku izbijanja požara. Dječak je navodno pripremao doručak kad se zapalilo ulje na u tavi. Vatra se brzo proširila na napu, drveni namještaj, a unuk je u zadnji tren spasio baku.

Rijeka: Vatrogasci gase požar koji je izbio na obiteljkoj kući ZAPALIO SE STAN Vatrogasci gase požar u Rijeci: Jedan čovjek završio u bolnici

- Da smo samo pet minuta zakasnili, ne bi bilo pomoći. Mali, koji se nagutao dima, uspio ju je izvući na terasu. Pse nije uspio spasiti, dva velika, lijepa psa su ostala unutra - rekao je Miljenko. Kaže kako je sin završio u bolnici jer se nagutao dima dok je pokušao spasiti pse. 

Vatrogasci su ubrzo stigli s dva vozila i 12 ljudi.

Rijeka: Vatrogasci gase požar koji je izbio na obiteljkoj kući | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

- Prilikom našeg dolaska već je bila potpuna buktinja tog nadograđenog dijela kuće i zatekli smo 2 ili 3 osobe na tome balkoniću, ajmo reć zarobljenu jer nije više bilo puteva kojim bi se oni mogli spasiti - ispričao je Boris Kauzlarić iz JVP Grada Rijeke.

Vatrogasci su ih odmah prebacili na sigurno, a Kauzlarić kaže kako se nabila ogromna temperatura u kuću što je predstaljalo problem u gašenju.

Miljenko Butković je ispričao kako ne znaju što će sada, jer od kuće je ostalo zgarište. 

- Najprije se moramo svi smiriti, prevelik je to sad šok - rekao je. 

Rijeka: Vatrogasci gase požar koji je izbio na obiteljkoj kući | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Susjedi su im ponudili prenoćište za djecu, dok je baka u bolnici, a Miljenko je rekao kako će se on i supruga nekako snaći. No dodaje da moraju krenuti iz pepela, a novca nemaju. Nadaju se pomoći dobrih ljudi, a pomoć im se može uplatiti i donacijom na: 
HR 652 40 200 63 204 77 2061, Mira Butković, Erste banka

Možda vas zanima i ovo:
Message