Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Spasio stado od vukova pa će ga protjerati iz države

Cista Velika: Ahmet (25) iz BiH je udarao vukove i tako spasio krave. Jedan ga je vuk lakše ozlijedio. Morat će otići iz Hrvatske jer nema radnu dozvolu

24sata
Foto: 24sata
24 komentara

Napala su me tri vuka. Nasreću, dograbio sam štapove i nekako ih uspio odgurati. Morao sam ih i udariti jer bi me zaklali. No ovo mi nije prvi susret s nemanima, rekao nam je jučer Ahmed Šabić (25) iz Bosne i Hercegovine koji je u ponedjeljak navečer hrabro branio krdo krava od čopora vukova. U zaseoku Mandarići kraj Ciste Velike Ahmed je, kako neslužbeno doznajemo, radio kao pastir za Zlatka Carevića. S obzirom na to da nije imao radnu dozvolu u Hrvatskoj, jučer su ga priveli u imotsku policijsku postaju. Tamo su ga i zadržali na triježnjenju. Doznajemo kako će ga kazniti i morati deportirati u BiH sa zabranom ulaska u Hrvatsku. Oko 15 sati policajci su ga prepratili u imotski Dom zdravlja. Liječnici kažu da ima osam rana na lijevoj nozi za koje vjeruju da su mu nanijeli vukovi. Dali su mu imunoglobulin i cijepili ga protiv bjesnoće. Ahmedov poslodavac Zlatko nam je ispričao kako je Ahmeda posljednji put vidio u ponedjeljak poslijepodne u svome domu.
- Nenajavljeno me posjetio u poslijepodnevnim satima. Kasnije me oko 22 sata nazvao brat i rekao da su mi vukovi bili kraj staje. Stoka je bila zatvorena i nisu joj mogli prići. Ahmed je tada bio u toru. Navodno je zadobio ogrebotine za koje je rekao da su od vukova. Istu noć oko ponoći otišao sam do staje s policijom i vidjeli smo jednog vuka - ispričao je Zlatko, kojem su prošlog ljeta vukovi nanijeli veliku štetu jer su mu napali i izgrizli ovce.

Možda vas zanima i ovo:
Message