Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Spasiteljica životinja: Mačke su me izliječile od teške bolesti

Mlada Osječanka udomljava mace koje joj ostavljaju pred kućnim pragom. Dok se prošle godine borila s teškom bolešću, bile su joj utjeha. Sad ih ima devet

24sata
Foto: 24sata

Za Osječanku Marijanu Koštić (32) može se reći da je nasljednica osječke barunice Pauline Hermann – Mačka-mame. Ona je živjela prije 150 godina i bila poznata kao zaštitnica mačaka.

Baš kao i barunica, i Marijana obožava mačke. Već 15 godina udomljava one koje kod nje zalutaju ili joj ih pred vratima ostave susjedi.

- Mačke volim odmalena, ali nikad nisam imala ni jednu dok mi, prije 15 godina, nije dolutala siva skotna mačka. Omacila se i ubrzo sam imala puno dvorište maca. Tada sam upoznala i pravu ljudsku narav. Susjedi su koristili svaku priliku kako bi ozlijedili te mačke. Vraćale su se osakaćene i potom umirale u teškim mukama - govori Marijana.

 Ubrzo su joj pred kućom počeli ostavljati kutije s mačićima. Često je i posljednji novac davala za njihovu hranu i liječenje. Iako joj susjedstvo nije sklono i pazi da mace ne izlaze iz dvorišta, Marijana jako brine o ljubimicama. Trenutačno ih ima devet i sve su sterilizirane. Znala ih je imati i 20, ali su neke nestale.

- Svaka  maca ima svoje ime i priču. Najstarija je Miluška i ona je kod mene 12 godina. Ona je bila mama svim udomljenim mačićima. Sve moje mace za rođendan dobiju torticu i svijeće - kaže Marijana, studentica prava, koja je 1996. godine bila izabrana za Kraljicu Hrvatske.

Prošle godine borila se s teškom bolešću.

- Otkrila sam tko su mi pravi prijatelji. Mačke su bile tu za mene. Razveselile su me, utješile i dale mi nadu. Sada ih još više volim. Uz njih sam otkrila da su zdravlje i ljubav najvažniji u životu - kaže Marijana Koštić.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message