News

Komentari 0

Spektakularni koncerti za još jedno nezaboravno MSU ljeto

Spektakularni koncerti za još jedno nezaboravno MSU ljeto

Ovogodišnje ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti donosi šest izvrsnih koncerata, poljsku izložbu Divlji zapad te BEST OF METROPOLIS – projekcije najboljih europskih filmova sezone

Jučer je u prekrasnom prostoru Muzeja suvremene umjetnosti najavljena i predstavljena treća sezona Ljeta u MSU. Kao i prethodnih godina i ovogodišnje izdanje ove jedinstvene kulturno – glazbene manifestacije donosi program, koji će ne samo obogatiti zagrebačko ljeto, nego svim pobornicima vrhunske glazbe, filma i umjetnosti donijeti puno nezaboravnih trenutaka i dobrih provoda. Nema sumnje da će Ljeto u MSU svojim programom oduševiti sve one koji vjerno prate ovu lijepu priču i da će ovogodišnje izdanje nadmašiti prethodna dva kako po broju posjetitelja tako i po  nezaboravnim avanturama koje nas očekuju u gotovo 40 dana trajanja ove manifestacije.

Ove godine maratonsko ljeto u MSU počinje 16. lipnja nastupom poljskog underground benda Kormorany, koji je na scenu prvi put stupio još početkom 1980-ih godina. Subotnja događanja vrhunskih koncerata započinje grupom Pavel 25. lipnja, a onda slijedi mjesec dana nezaboravnih nastupa najboljih hrvatskih bandova. Tako 2. srpnja nastupiti vječno mladi Pips Chips Videoclips, zatim slijede 9. srpnja odlični Let3, pa 16. srpnja slijedi jedinstveni TBF i za kraj već duboko u ljetu, 23. srpnja nezaboravni Psihomodo Pop.

Koncert grupe Kormorany u četvrtak 16.6. bit će besplatan, a za sve ostale koncerte ulaznice će u pretprodaji vrijediti 85 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti, na blagajni MSU-a i na prodajnim mjestima Eventima, a za Pavel, ukoliko ih budete kupovali na jednoj od 105 Petrolovih crpki u Zagrebu ili okolici, dobit ćete i 10 posto popusta. Deviza Ljeta u MSU-u prošle je godine bila da je svaki koncertni dan bio cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Pavel vrijediti istog dana i za upat u Art-kino Metropolis u sklopu MSU-a, na projekciju španjolske humoristične drame "Savršen dan", priču o tome što se dogodi kad trojica iz Liječnika bez granica dolaze u bosansko selo riješiti problem zagađenog bunara.

Uoči nastupa Pipsa 2. srpnja Metropolis će prikazati talijansku dramu "Mladost", film o suočavanju dvojice 80-godišnjaka s budućnosti (!) koji je 2015. osvojio Europsku filmsku nagradu za najbolji film. A onda spektakl. Let3 će binu na krovnoj terasi okupirati 9. srpnja tek nakon što odgledate Matanićev "Zvizdan", film koji su nagrađivali žiriji i Cannesa i Zlatne Arene prošle godine.

TBF je na meniju krovne terase 16. srpnja, kratko nakon posljednje projekcije francuskog filma "Lijepi dani" o tome kako je novopečena umirovljenica ispunila vrijeme kompjuterskim tečajem na kojem je od života dobila i osnove iz poznavanja modernih tehnologija, ali i najozbiljniju životnu dramu. I na kraju, Psihomodo Pop subotu 27. srpnja dijelit će s projekcijom francuskog filma "Vikendi", ekranizacijom kaosa koji nastane nakon krive rakcije na nesporazum na parkiralištu supermarketa, humorističnom dramom u kojoj i netko nekoga ostavi i prijatelji okreću leđa, ali i koja objašnjava da nikad nije gotovo sve dok nije gotovo.

I povrh svega toga, tijekom cijelog Ljeta u MSU-u s ulaznicama koje vrijede i za koncerte i za odabrane filmove u kinu Metropolis, apsolutno ste dobrodošli i na izložbu "Divlji zapad. Povijest neoavangarde Wroclawa", na bogatu prezentaciju umjetnina, filmova, fotografija i audio snimki iz grada koji je uoči Drugog svjetskog rata imao čak milijun stanovnika, da se potom nikad ne bi do kraja oporavio ni od razaranja ni od Željezne zavjese.

Ljeto u MSU treću godinu zaredom organiziraju 24sata i MSU uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, ljetujte s nama i ove godine!

Mr. Jack zna da glazba, baš kao i on, zbližava ljude, stoga se i ove godine odazvao pozivu i ljetuje u MSU-u! Kako su, od riječi važnija djela koja ih prate, za svoje prijatelje pripremio je brojna iznenađenja. Otkrivamo ih uskoro, jer je Ljeto iza ugla!

Najčitaniji članci