Obavijesti

Promo sadržaj

Spektakularno putovanje nad starim kontinentom

Spektakularno putovanje nad starim kontinentom
4

Nova serija u šest nastavaka može se pohvaliti spektakularnim snimkama iz zraka, koje pokazuju neke od najživopisnijih europskih zemalja, kultura i izuzetnih spomenika. Otkrijte Europu kakvu još dosad niste vidjeli!

Nova serija u šest nastavaka može se pohvaliti spektakularnim snimkama iz zraka, koje pokazuju neke od najživopisnijih europskih zemalja, kultura i izuzetnih spomenika. Otkrijte Europu kakvu još dosad niste vidjeli! 

Poletite s Europom iz zraka dok National Geographic kreće na impresivno zračno putovanje širom kontinenta i omogućava spektakularan pogled, jedinstven uvid i najnoviju perspektivu na neke od najboljih europskih kulturnih i zemljopisnih znamenitosti.  

Nova serija od šest dijelova, Europa iz zraka, počela je s prikazivanjem 10. studenog na National Geographic-u. Snimljena je tijekom jedne godine i Europa iz zraka istražuje, vizualno zapanjujuće detaljno, kulturu, povijest, inovacije i graditeljske pothvate, koji su pomogli pri oblikovanju tog epskog kontinenta i ljudi koji Europu nazivaju svojim domom. Zadivljujuće snimke omogućavaju gledateljima da svjedoče promjenama godišnjih doba u nekoliko sekunda. Svaka se epizoda usredotočuje na jednu određenu europsku zemlju, a to zadivljujuće vizualno putovanje naglašava i slavi kreacije prirode kao i priče o ljudima i građevinama koje danas nastavljaju oblikovati te velike, moderne nacije. 

Epizoda posvećena Njemačkoj, premijerno će biti prikazana u nedjelju 17. studenoga u 22:00h na National Geographic-u. Gledatelji će imati priliku vidjeti i onu malo poznatu stranu Njemačke. Zemlja poznata kao gospodarska okosnica Europe, snažan proizvođač automobila, najveći europski izvoznik, ima i malo neobičnu stranu u kojoj njeni stanovnici žive netipične živote izolirani na otocima Sjevernog mora. Riječ je o Halligen otocima koji su nekoć bili dio kopna ili većih otoka koji su zbog erozije postali izolirani. Ostale su stvorile plime. Otočić Langeness, koji ima jedva 100 stanovnika, a jedini je otok kojem se može pristupiti željeznicom i to tijekom oseke. Željeznica nije namijenjena kako bi prevozila putnike, već poštu njenim stanovnicima. Živopisni poštar, podijelit će u ovom fascinantnom serijalu svoju priču o životu i radu pod snažnim utjecajem moćnog mora.


 Idilična priča o romantičnim otocima Sjevernog mora, nije jedina bajka koju vežemo za Njemačku. Ona je prepuna prekrasnih dvoraca, od kojih su neki inspirirali najljepše dvorce Disneyevih crtića. Među njima se svakako nalazi i dvorac Hohenzollern, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 855m. 
Dvorac danas čuva brojne tajne carske obitelji Hohenzollern, a izvorno je sagrađen već u 11. stoljeću.

Njemačka je zemlja puna iznenađenja, a dom je i najvećem grafiterskom prostoru u Europi – Teufelsberg. Sagrađena početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, ova uočljiva struktura imala je zadatak pratiti kretanja suparničke strane i presretati njihove radio poruke. Tajanstvena prošlost, danas je gotovo nevidljiva jer je riječ o napuštenom i devastiranom prostoru, koji je postao najveća slikovnica u eksterijeru u Europi. 

Uz dvorce, prekrasne otoke, napuštene radarske kupole, Njemačku krase i fascinantne tvornice automobila, impresivna žičara dužine 3 kilometra, najveće kopneno vozilo na Zemlji i brojna druga iznenađenja koja možete otkriti u nedjelju 17. studenoga u 22:00h na National Geographic-u.

Matt Taylor, VP, direktor dokumentarnog programa za National Geographic Ujedinjeno Kraljevstvo, Europu i Afriku, kaže: “Pomoću zadivljujuće fotografije i privlačnih detalja kakve I očekujete od National Geographica, EUROPA IZ ZRAKA prikazuje nevjerojatan preobražaj Europe unutar jedne godine, od svijetlog i vedrog života ljeti do intenzivno hladnog pokrova zimi I svega što se događa između. Nadamo se da će sve očarati ova nova serija, koja vodi gledatelje na zapanjujuće vizualno putovanje te da će nam se pridružiti na tom jedinstvenom I predivnom putovanju kroz tu regiju.”.

Sljedeće epizode: 

EUROPA IZ ZRAKA: Nizozemska
Premijera 24. studenog u 22:00h

Ovo spektakularno zračno putovanje otkriva inovacije koje su Nizozemsku pretvorile u tehnološku silu. Leteći visoko iznad povijesnih vjetrenjača, futurističkih staklenika, modernih turbina i plutajućih domova, otkrivamo bitku Nizozemske za prostor na kojem će živjeti i uzgajati hranu. Utvrde čudnog izgleda pružaju pogled na borbu te nacije za nezavisnost i na neobične novogodišnje običaje koji ogoljuju duh njezine zajednice.

EUROPA IZ ZRAKA: Ujedinjeno Kraljevstvo
Premijera 1. prosinca u 22:00h

Ovo spektakularno zračno putovanje otkriva Ujedinjeno Kraljevstvo kakvo dosad nismo vidjeli. Kamere lete nad Prolazom divova dok skupljači smeća na jet-skijevima čiste obalu. Smjeli vrtlari rade s motornim pilama dok vise s krova radeći na projektu Eden, a mi klizimo iznad londonskog obzora dok jedan od najviših nebodera u gradu ima proljetno čišćenje.
 
EUROPA IZ ZRAKA: Poljska
Premijera 8. prosinca u 22:00h

Plovimo nad najvećim dvorcem na svijetu, jurimo kroz vatromet iznad Krakowa te svjedočimo borbi europskih bizona, najvećih kopnenih životinja u Europi. Taj pogled iz zraka na Poljsku također otkriva naciju koja prolazi zapanjujući preobražaj. U Varšavi Poljaci marljivo rade na izgradnji najviše zgrade u Europi.

EUROPA IZ ZRAKA: Španjolska
Premijera 15. prosinca u 22:00h

Letimo iznad Sagrade Familije u Barceloni dok arhitekti danonoćno rade kako bi dovršili zgradu. Smjeli lovci na lupare spuštaju se niz oštre stijene kako bi došli do jedne od najekskluzivnijih školjki na svijetu, a mi jedrimo nad jednom od najvećih napuštenih zgrada na svijetu smještenoj u planinama na španjolskom sjeveru.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline