Obavijesti

News

Komentari 239

Splićani protiv novog poreza: 'Lopine, i gaće nam skinite...!'

Splićani protiv novog poreza: 'Lopine, i gaće nam skinite...!'
12

Aktivisti i građani su nosili transparente na kojima je pisalo "Sudstvom ogorčeni građani RH", "NE porezu na nekretnine", "Protestiram dakle jesam", "Kako s penzijom platiti još jedan porez?

VIDEO

Nekoliko stotina Splićana okupilo se u nedjelju navečer na Rivi, na prosvjedu protiv poreza na nekretnine naslovljenom - "Sad je vrijeme da im narod kaže DOSTA", kojeg je organizirala inicijativa građana, tražeći ukidanje zakona, kojim je bilo predviđeno uvođenje porez na nekretnine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prosvjed protiv poreza na nekretnine na splitskoj Rivi: Loše vrijeme "ubilo" je posjet, ali ne i poruku političkim elitama Reporter: Mario Matana

Posted by 24sata on 10. rujna 2017

Aktivisti i građani su nosili transparente na kojima je pisalo "Sudstvom ogorčeni građani RH", "NE porezu na nekretnine", "Protestiram dakle jesam", "Kako s penzijom platiti još jedan porez?", "Andrej zašto?", "Dom je nepovrediv" i "Već smo dotakli dno". 

Jedna od govornica na današnjem prosvjedu, Maja Jurišić iz Pokreta otoka poručila je da je dosta, dodavši kako je to samo jedan od zakona koji se uvodi i da je rijetko koji za korist naroda. Jurišić kaže kako nije normalno da se prvo udara po građanima, a da se tek onda rješavaju neke druge stvari.

Prosvjed Prosvjed Prosvjed
13
| Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/

 "Znamo što je bilo s koncesijama. Privremeno su odustali dok nije bio novi skandal koji je skrenuo fokus na neke druge stvari, tako da očekujemo neki novi skandal, tako da se krene s nekim drugim stvarima. Plenković je najavio da će razmisliti ako Hrvatska nije spremna. Mislim da jedan premijer mora znati je li mu država spremna ili nije i tek onda donositi zakone. Taj zakon nije dobar za građane prije svega zato što imovinsko-pravni odnosi nisu apsolutno riješeni. Nejasno je na koji način se zakon misli provoditi s obzirom da je pola vlasnika nekretnina umrlo, a pola ih ne postoji na papiru", kazala je Jurišić.

 Prosvjed je završio nakon 20 sati bez ikakvih izgreda.

  Inače, ministar financija Zdravko Marić najavio je sinoć da će Vlada u četvrtak sa svoje sjednice Hrvatskom saboru uputiti prijedlog izmjena Zakona o lokalnim porezima, u kojima će biti odgoda uvođenja poreza na nekretnine, ranije najavljivanog od 1. siječnja iduće godine.  U četvrtak bi trebalo biti poznato i sve vezano za odgodu uvođenje tog poreza, a i svi ostali detalji. Kako je ranije najavljeno to će biti tema javnih rasprava i prezentacija, izjavio je Marić za RTL.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 239
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"