Obavijesti

News

Komentari 9

SDP: U kotaru Spinut pojavio se neispravni glasački listić

SDP: U kotaru Spinut pojavio se neispravni glasački listić
8

Na ove su izbore prijavljene 142 kandidacijske liste, a u 34 gradska kotara i mjesna odbora otvorena su 43 glasačka mjesta. Glasačka će mjesta biti otvorena do 19 sati

VIDEO

Splitski SDP priopćio je kako se na nedjeljnim kotarskim izborima u gradskom kotaru Spinut pojavio neispravni glasački listić, zbog kojeg se ta stranka žalila Izbornom povjerenstvu te zatražila prekid glasovanja u tom kotaru, no taj zahtjev je odbijen.

- Izborno povjerenstvo odbilo je zahtjev SDP-a da se zbog neispravnog glasačkog listića na izborima za Vijeće Gradskog kotara Spinut prekine glasovanje, te da se izbori ponovo organiziraju u drugom terminu - navodi predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur.

Izbori Kotara

Tvrdi da su na listiću zamijenjeni redni brojevi ispred liste koalicije SDP-Nova ljevica i liste Zorana Sambola, što ne odgovara zbirnoj listi, te tako uz listu SDP-Nova ljevica na glasačkom listiću stoji broj 5. umjesto 6., što po SDP-u može bitno utjecati na izborni rezultat.

- Dok se možda i može povjerovati da je kod tiskanja glasačkog listića došlo do slučajne pogreške, te da se isto tako slučajno glasački listići nisu provjeravali prije nego su dostavljeni na biračko mjesto, odluka Izbornog povjerenstva da se glasovanje u ovim okolnostima nastavi je sasvim sigurno namjerna - tvrdi Kotur.

Izbori Kotara

 Napominje da u Izbornom povjerenstvu nema predstavnika SDP-a, ali su tu predstavnici HDZ-a, HGS-a, stranke Pametno i Mosta, koji su "zajedno odlučili da se izbori nastave s neispravnim glasačkim listićem, a na štetu koalicije SDP-Nova ljevica".

- Sad je sasvim jasno da se tu ne radi o bilo kakvoj slučajnosti, te da su se HDZ, HGS, Pametno i Most našli na istoj liniji protiv koalicije SDP-Nova ljevica - zaključuje Kotur.

U Splitu su danas izbori za članove vijeća u 34 gradska kotara i mjesnih odbora, a glasačka će mjesta biti otvorena do 19 sati.

Izbori Kotara

Na ove su izbore prijavljene 142 kandidacijske liste, a u 34 gradska kotara i mjesna odbora otvorena su 43 glasačka mjesta, rekla je Blaženka Tolić, predsjednica Izbornog povjerenstva za provedbu izbora članova vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora u Splitu.

Po njenim riječima, izborni materijal za izbore u podijeljen je u subotu po gradskim kotarevima i mjesnim odborima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca