Obavijesti

News

Komentari 27

Split: Ivo Baldasar je povukao prijedlog o povećanju prireza

Split: Ivo Baldasar je povukao prijedlog o povećanju prireza
1

Na taj način pokazao je da je spreman uvažiti sugestije i kritike neovisno o tome s koje strane one dolaze, priopćili su u ponedjeljak iz Ureda splitskog gradonačelnika

VIDEO

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar s dnevnog reda za utorak najavljene sjednice Gradskog vijeća povukao je privremeno točku koja se odnosi na prijedlog o povećanju prireza porezu na dohodak s 10 na 15 posto.

Na taj način pokazao je da je spreman uvažiti sugestije i kritike neovisno o tome s koje strane one dolaze te da se takve bitne odluke za građane ne donose bez rasprave, zbog čega je spreman dati još vremena za provođenje javne rasprave, priopćeno je u ponedjeljak navečer iz Ureda gradonačelnika.

U priopćenju se navodi kako je u siječnju prošle godine 26 gradova i općina povećalo ili uvelo prirez porezu na dohodak kako bi ublažilo smanjenje prihoda koje im je donijela Vladina mini porezna reforma.

"Grad Split to tada nije učinio te je do danas nastojao izbjeći povećanje. Na sve smo načine, prvenstveno odgovornom fiskalnom politikom, takvu mjeru odlagali i izbjegavali kao 'nužno zlo'. Ostali smo tako gotovo jedini grad koji nije posegnuo za tom nepopularnom mjerom", navodi se u priopćenju te dodaje da je ta mjera i dalje zadnje što su željeli i žele premda ona sama po sebi gotovo ne utječe na "budžet građana" s najnižim primanjima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Dodaje se kako je prijedlog poslan Gradskom vijeću promišljen, usuglašen i racionalan s obzirom na okolnosti te na naslijeđene izdatke, ovrhe i sve što ih "permanentno financijski opterećuje izvan planiranih proračunskih obveza".

Odluka gradonačelnika Ive Baldasara da zbog financijske stabilnosti grada poveća prirez poreza na dohodak izazvala je mnoge rasprave u lokalnim medijima, a njoj se protivi i predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1