News

Komentari 1

Split: Izazvao je sudar i bježao, imao je čak 3,49 promila u krvi

Split: Izazvao je sudar i bježao, imao je čak 3,49 promila u krvi

Muškarac (30) zadržan je u splitskoj policiji do otriježnjenja nakon čega je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud. Osim vožnje u alkoholiziranom stanju sumnjiči ga se i zbog bijega s mjesta nesreće

Splitska policija uhitila je 30-godišnjeg vozača koji je na području Splita u petak 30. travnja oko 18 sati, teretnim vozilom izazvao prometnu, oštetio parkirani automobil te pobjegao s mjesta nesreće.

Nedugo nakon prometne nesreće policijski službenici zaustavili su 30-godišnjeg vozača. Alkotestiran je i izmjerena mu je koncentracija alkohola od 3,49 g/kg. Također, utvrđeno je kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije.

Zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Po završetka postupanja, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, uz optužni prijedlog doveden je na Općinski prekršajni sud zbog sumnje u počinjenje više prekršaja, i to redom: bijeg s mjesta prometne nesreće, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, izazivanje prometne nesreće i obveze kretanja sredinom obilježene prometne trake.

 

Najčitaniji članci