Obavijesti

News

Komentari 6

Split: Predstavljena lista HDZ-ove koalicije za Gradsko vijeće

Split: Predstavljena lista HDZ-ove koalicije za Gradsko vijeće
1

Program razvoja grada 'Split za sve' znači kako se zauzimamo za Split kao grad koji će svima biti majka, rekao je nositelj liste Andro Krstulović Opara

VIDEO

Kandidati koalicije koju za splitsko Gradsko vijeće vodi HDZ, a u kojoj su i HSLS i HSS te neovisni kandidat Ivica Grubišić Gire, predstavljena je u utorak navečer, a nositelj te liste i kandidat za gradonačelnika Andro Krstulović Opara rekao je da je njegov program i program liste za Gradsko vijeće "Split za sve", što znači da se zauzima sve one koji su odlučili živjeti u tom gradu.

"Program razvoja grada 'Split za sve' znači kako se zauzimamo za Split kao grad koji će svima biti majka, a Split će napredovati isključivo ako bude imao učinkovito Gradsko vijeće", istaknuo je Krstulović Opara.
 Rekao je kako među 35 predloženih kandidata te koalicije za Gradsko vijeće 50 posto njih nisu članovi HDZ-a, ali to je lista s kojom on želi ostvariti napredak i promjene koje si nužne u tom gradu.
"Odlučni smo ostvariti napredak i u tom nas ništa ne može pokolebati, a već u prvoj godini mandata napravit ćemo u Splitu 2500 novih garažnih mjesta i tako riješiti jedan od ključnih problema prometne zagušenosti u gradu", poručio je Krstulović Opara.   Dodao je kako s Gradskim vijećem od Splita želi napraviti grad koji će privući investicije te u kojem će se razvijati turizam, IT industrija i koji će imati bolju prometnu povezanost bez prometnih zagušenja kao što je sada slučaj.
"Split je sveučilišni grad, ali taj potencijal do sada nije dovoljno iskorišten", ocijenio je Krstulović Opara.
 Posebice je istaknuo važnost preuređenja istočne obale, ocjenjujući da je taj prostor s 22.000 metara četvornih jedan od najvažnijih resursa Splita. Također je istaknuo važnost sporta te je poručio da će se, bude li on gradonačelnik, iz gradskog proračuna za njegov razvoj izdvajati više od 10 posto novca.
"Spremni smo i sposobni donijeti promjene u Splitu i probuditi ambicije grada", poručio je Krstulović Opara.
Predsjednik splitskoga HDZ-a Petar Škorić, koji je na drugome mjestu liste za Gradsko vijeće, odmah nakon Krstulovića Opare, istaknuo je kako su Splitu potrebne promjene te da su kandidati te stranke i stranaka koalicijskih partnera sposobni napraviti preokret u Splitu.
Kandidati HDZ-ove koalicije za splitskoga dogradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela istaknuli su kako su spremni staviti sve svoje potencijale na raspolaganje za razvoj Splita. Vela, koji je stručnjak za promet, je rekao kako će se angažirati na uspostavi učinkovitijeg prometa u Splitu, a Jelena Hrgović, poznata splitska kršćanska aktivistica, rekla je da će se brinuti "za duhovnu dimenziju" Splita.
Jedan do kandidata HDZ-ove koalicije za splitsko Gradsko vijeće je i proslavljeni hrvatski alpinist Stipe Božić, koji je istaknuo kako je prihvatio poziv za ovaj politički angažman jer želi pomoći Splitu koji, kako je rekao, nosi u srcu.
"Split zaslužuje pažnju i siguran sam kako ćemo naše planove ostvariti", poručio je Božić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...