Obavijesti

News

Komentari 43

Split se guši: Najgori smrad je unutar tri km od odlagališta

Split se guši: Najgori smrad je unutar tri km od odlagališta
4

Nema opasnosti: Toksikolozi ističu da plinovi ne utječu na zdravlje ljudi, nego samo dodijavaju mirisom jer su produkti raspada organske tvari. Splićani ne izlaze na balkone i ne otvaraju prozore. Ujutro je najgore

VIDEO

Sad znate kako je nama već 30 godina, dobacio nam je mještanin Kamena, splitskog naselja koje je posljednjih desetljeća nicalo gotovo paralelno sa 60 metara visokim brdom smeća na odlagalištu Karepovac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Smrad s Karepovca danas nije toliko intenzivan, ali Splićani kupuju maskice kao ludi. A kako je tek raditi... Reporter: Mario Matana

Posted by 24sata on 27. siječnja 2018

Nije to bilo zlurado, više rezignirano. Jer posljednjih dana pogotovo, zbog specifičnih vremenskih uvjeta i jakog vjetra, smrad s odlagališta otpada na kojem se obavlja sanacija proširio se Splitom. Tek najzapadniji kvartovi su pošteđeni, a smrad smeća ćuti se gotovo u svim kvartovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Provjerili smo u nekoliko splitskih ljekarni, prodaja medicinskih maskica je u svima naglo porasla, kao što je to bio slučaj prije nekoliko tjedana u Solinu, u kojemu je najgore kad puše i najslabije jugo.

Ruža vjetrova se okrenula, ovih dana puše bura koja nosi smrad s druge strane Karepovca na kojem izvođači rade ubrzanim tempom s posebnom opremom u doista nehumanim uvjetima. Jer sanaciji Karepovca nema alternative - splitski deponij otpada, kojim su se koristili svi gradovi i općine u blizini, ekološka je bomba u srcu grada. Početak radova u studenom jednoglasno je pozdravljen, odmah je rečeno da će “smrdljivi” dio radova trajati pet-šest mjeseci, a tri ugovorene faze sanacije Karepovca završit će za dvije i pol godine. Prvi dio sanacije uključuje kopanje i premještanje stotina tisuća kubika otpada na drugi kraj Karepovca kako bi se napravile betonske kazete za smještaj novog smeća.

Većini nije drago trpjeti ovakvo stanje. Na Pujankama uopće ne otvaraju prozore, na balkone ne izlaze. Najgore je, kažu mještani, ujutro. Neki su se gotovo i privikli pa ne osjećaju smrad Karepovca. Jedna žena nam priča kako se njezin četveronožni ljubimac uvaljao u lokvu pa je smrad danima vjetrila. Iz stana i psa. Ujutro su i prodavači cvijeća na splitskom groblju Lovrinac svi bili s maskicama preko usta. Smrad se širi i predvečer, oni koji nisu iz Splita mogu ga osjetiti u nekom od trgovačkih centara na istoku grada.

- Jutros sam umalo povratila. Moramo parkirati na udaljena mjesta. U prostorima koristimo mirise i parfeme - kaže nam zaposlenica. Iznerviran je bio i konobar u obližnjem kafiću.

- Tragedija je ovo, ujutro nitko ne želi sjesti na terasu. Što će biti kad zatopli?! - pita se.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...