News

Komentari 8

Split: Ukrao mobitele vrijedne 200.000 kuna, u stanu su mu našli drogu, pištolj i municiju

Split: Ukrao mobitele vrijedne 200.000 kuna, u stanu su mu našli drogu, pištolj i municiju

Pretragom osobnog vozila i stana kojeg koristi 40-godišnjak pronađena većina otuđenih mobitela i alata, kao i 621 gram droge heroina, 4800 grama smjese za povećanje mase heroina kao i jedan pištolj

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela Teška krađa  te zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja kako je 40-godišnjak u travnju ove godine izvršio provalu u prodajni pult koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra u Splitu odakle je otuđio veći broj mobitela pri čemu je pričinio materijalnu štetu od oko 200 tisuća kuna. Također je potvrđena sumnja da je u svibnju ove godine izvršio provalu u prostorije trgovačkog društva u Splitu odakle je otuđio novac i građevinski alat pri čemu je pričinio materijalnu štetu od oko 100 tisuća kuna.

Nadalje je utvrđena sumnja kako je tijekom rujna i listopad  ove godine izvršio dvije provale na području Splita odakle je otuđio alat te prijenosno računalo pri čemu je pričinio materijalnu štetu od oko 50 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživana, temeljem naloga suda izvršena je pretraga vozila i stana na području Splita kojeg koristi 40-godišnjak, te je tom prilikom pronađena većina otuđenih mobitela i alata, kao i 621 gram droge heroina, 4800 grama smjese za povećanje mase heroina kao i jedan pištolj sa pripadajućim streljivom.

Zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela 40-godišnjak uz kaznenu prijavu dana 09. studenog 2021. godine predan pritvorskom nadzorniku, dok će protiv istoga biti podnesen i optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Najčitaniji članci