News

Komentari 303

Užas u splitskoj školi: Usred nastave na učenike pao strop

Užas u splitskoj školi: Usred nastave na učenike pao strop

U OŠ 'Dobri' urušio se strop jedne od učionica. U urušavanju je lakše ozlijeđeno petero djece. Uglavnom su zadobili ogrebotine. Svi su već pušteni svojim kućama

U splitskoj Osnovnoj školi "Dobri" srušio se strop za vrijeme sata vjeronauka u 19.15 u srijedu navečer. Palo je nekoliko desetaka kilograma žbuke sa stropa, a pravo je čudo što je petero učenika samo lakše ozlijeđeno. 

Pale i 'neonke', u mraku zavladala panika

Učenici šestog razreda imali su sat vjeronauka kad je u jednom trenutku otpala žbuka sa cijelog stropa. Otpale su i 'neonke' pa je u učionici zavladala prava panika. U potpunom mraku učenici su slušali krikove ozlijeđenih prijatelja i prijateljica. 

Srećom, samo je jedna učenica zatražila liječničku pomoć zbog ogrebotina i šoka, ali je iz splitske bolnice uskoro puštena kući. 

Ravnateljica: Najvažnije je da su djeca dobro

Da paradoks bude veći, OŠ 'Dobri' koja je izgrađena 1929. godine skoro je u potpunosti obnovljena i renovirana posljednjih godina. Jedna od rijetkih prostorija koja do ovog ljeta nije bila sanirana upravo je učionica u kojoj je otpao strop. 

- U toj je učionici jedna greda stalno vlažila, ali je to ovog ljeta sanirano. Navodno uzrok pada stropa uopće nije vlaga - rekla nam je Ivanka Žaper, ravnateljica škole, te dodala da je najvažnije da su djeca dobro. 

- Kad se to dogodilo bilo je puno dima, a i neonke su pale na pod i nestalo je svjetla. Znam da je to bilo šokantno za učenike, ali najvažnije je da ipak nitko nije teže ozlijeđen - rekla nam je ravnateljica.  

Nastradala djeca su iz OŠ 'Pujanke' 

Djeca koja su svjedočili padu stropa učenici su splitske Osnovne škole 'Pujanke'. Radi se o školi koja se gradi i preuređuje pune tri godine, a za to vrijeme učenici s Pujanki, inače najnapučenijeg splitskog kvarta, nastavu pohađaju u četiri druge splitske osnovne škole. 

Škola na Pujankama trebala je biti dovršena još prije dvije godine, ali je zbog financijskih problema izvođača, 'čuvene' tvrtke 'Feniks', još u izgradnji. 

Inače, grad Split u posljednje je tri godine financirajući prijevoz učenicima s Pujanki izdvojio toliko novca da je skoro s tim iznosom mogao izgraditi cijelu novu školu.

Najčitaniji članci