Obavijesti

News

U bolnici u Splitu preminula je djevojčica (6): Oglasili su se iz KBC-a i Centra za socijalnu skrb

U bolnici u Splitu preminula je djevojčica (6): Oglasili su se iz KBC-a i Centra za socijalnu skrb

U ovom trenutku policija poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenice i okolnosti smrti djeteta, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
19.32

Predsjednica splitske Udruge Anđeli Dijana Aničić za Dnevnik Nove TV je komentirala smrt djevojčice (6) u splitskom KBC-u koja je tamo stigla u lošem zdravstvenom stanju.

- Vidim njeno lice ispred sebe, bila je jedna prekrasna curica jako teško narušenog zdravlja, bila je naš korisnik i našeg rehabilitacijskog vrtića. Malo je dolazila jer je bila dugo u bolnici. Ovo što se dogodilo je zaista šok, ta obitelj je dolazila redovito na savjetovanje. Nikada nismo ni mi primijetili niti stručni djelatnici da bi to dijete imalo ozljede, dijete je bilo čisto, uredno... - rekla je vidno potresena.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

19.00

Kako doznajemo, sutra će biti napravljena odbukcija nad tijelom djevojčice, a obavit će je ovlašteni sudski vještak sudske medicine.

Obdukcija će točno utvrditi prirodu nastanka ozlijeda uočenih na tijelu 6-godišnjakinje. Napravit će se i ostale analize, poput histološke analize uzoraka tkiva.

18.59

Ovim putem izražavamo sućut obitelji - rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Splitu na konferenciji za medije. 

Navela je da poznaje djevojčicu jer je bila teškog zdravstvenog stanja. Navela je da je njezina majka koristila status roditelja njegovatelja. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

17.58

Negdje oko 19.30 u srijedu Hitna je ponovno došla k toj obitelji. Imaju bolesnu curicu s mišićnom distrofijom i teškoćama u razvoju. Od rođenja je s teškim dijagnozama, prikovana za krevet, na aparatima, mislim na kisiku, rekao je jedan susjed za Jutarnji list i dodao kako se radi o vrlo tužnoj situaciji.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

17.04

Iz KBC-a Split oglasili su se službenim priopćenjem.

- U hitnu pedijatrijsku ambulantu KBC-a Split je 12.10. u 20:10 dovedeno dijete s kroničnim bolestima, zbog kojih je ranije bilo liječeno u bolnici. Dijete je dovela hitna medicinska pomoć već provodeći postupke oživljavanja. Nakon prijema nastavljeni su postupci oživljavanja, a zatim i intenzivnog liječenja u Zavodu za intenzivnu pedijatriju - priopćili su. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE