Obavijesti

News

Komentari 7

Splitski gradonačelnik o Franiću nakon što je izašao iz SDP-a: 'Žetončića je uvijek bilo'

Splitski gradonačelnik o Franiću nakon što je izašao iz SDP-a: 'Žetončića je uvijek bilo'

Splitski gradski vijećnik Ante Franić napustio je SDP zbog nezadovoljstva suradnje s gradonačelnikom. Puljak je odbio komentirati audio snimke koje su, po njegovim riječima, montirane

VIDEO

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u petak je komentirajući izlazak vijećnika Ante Franića iz SDP-a, a time i iz gradske većine, rekao da je žetončića uvijek bilo.

Na konferenciji za medije novinare je zanimao gradonačelnikov komentar o gradskom vijećniku Anti Franiću, koji je iz SDP- a otišao jer je bio nezadovoljan suradnjom njegove stranke s Ivicom Puljkom.

Gradonačelnik Puljak je rekao da je žetončića uvijek bilo. A na pitanje ima li sad većinu u Gradskom vijeću vijeću, odgovorio kako se nada da će biti razumijevanja i "da će im se u uvođenju reda u gradu pridružiti svi partneri."

Odbio je danas na konferenciji za medije komentirati audio snimke koje su prošlih dana objavljene u medijima tvrdeći da se radi o montiranim snimkama. Istaknuo je da su posvećeni projektima, da neće komentirati montirane snimke, niti ulaziti u političke igre i politikantstva onih koji su javni novac željeli uzeti za sebe, jer se njima sigurno čišćenje grada neće svidjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ante Franić više nije u SDP-u
Ante Franić više nije u SDP-u

Govoreći o javnim natječajima i transparentnosti rekao je da će sve što rade biti transparentno i preko javnih natječaja, što su i napravili.

Za članove nadzornih odbora tvrtki u vlasništvu grada Splita su prvi put u Hrvatskoj raspisani javni pozivi,  kao i za članove upravnih vijeća, školskih odbora, za davanje u zakupa poslovnih prostora, za najam socijalnih stanova, rekao je Puljak.

"Objavili smo i natječaj za studente, za stipendije učenika i prvi put raspisali javne natječaje za direktore, imenovali članove upravnih vijeća i obavili razgovor sa imenovanima. Želja nam je da budu efikasni i racionalni, te se za zapošljavanja trebaju objavljivati natječaji", rekao je gradonačelnik Puljak.

Franić: Ne slažem se sa SDP-om zbog suradnje s Ivicom Puljkom
Franić: Ne slažem se sa SDP-om zbog suradnje s Ivicom Puljkom

Dodao je da pripremaju i arhitektonske natječaje za tri vrtića u gradu, te zaključio kako  brane javni interes i javni novac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a