Obavijesti

News

Komentari 5

Splitski HSP u 'ratu': Mijenjaju brave i prijavljuju se policiji

Splitski HSP u 'ratu': Mijenjaju brave i prijavljuju se policiji
3

Zbog sukoba između Josipa Matkovića, županijskog povjerenika HSP-a i Hrvoja Tomasovića na vratima ogranka dva puta su u posljednjih 12 sati promijenili brave

VIDEO

U splitskom su HSP-u "zaratili". Josip Matković, povjerenik HSP-a za Splitsko-dalmatinsku županiju, prijavio je policiji zbog oštećenja i uništenja tuđe stvari Grgu Jelavića Mitrovića i dr. Hrvoja Tomasovića, bivšeg šefa splitskog ogranka.

Poslije sjednice Glavnog stana, na kojoj su poništene odluke o suspenzijama i raspuštanjima stranačkih organizacija, Grgo Jelavić Mitrović na nagovor Hrvoja Tomasovića promijenio je bravu na ulaznim vratima u službene prostorije stranke na splitskoj rivi. Medije su izvijestili da otkazuju za danas najavljenu tiskovnu konferenciju. Međutim, HSP-ovci su ušli u prostorije i održali konferenciju.

Josip Matković objašnjava da je odluka Glavnog stana o povratku Hrvoja Tomasovića, Ivana Protrke i Denisa Šešelja ništavna jer takvu odluku može donijeti samo Predsjedništvo HSP-a koje je iznad bilo kojeg stranačkog tijela. Smatra da su sada ispunjeni svi uvjeti da se pokrene postupak brisanja iz stranke Hrvoja Tomasovića. Matković je u ponedjeljak navečer dobio informaciju o promjeni brave na vratima. Odmah je nazvao odvjetnicu koja je Tomasovića i Jelavića prijavila policiji.

Hrvoja Tomasovića kaznena prijava policiji nije nimalo uznemirila. On iznosi potpuno drugačiju priču.

- Prema saznanjima koja ja imam, Josip Matković nije legalan povjerenik HSP-a za Splitsko-dalmatinsku županiju! Na sjednici Glavnog stana HSP-a održanoj 21. siječnja poništene su odluke o našoj smjeni. Ja sam vraćen na mjesto predsjednika splitske podružnice, Ivan Protrka vraćen je na mjesto čelnika Županijskog vijeća, a Denis Šešelj na mjesto predsjednika HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije - kazao je za Večernji list Hrvoje Tomasović. Naglašava da je on kao legalni šef splitskog HSP-a ušao u stranačke prostorije i promijenio bravu!

- Oni su ti koji su provalili i sad ćemo mi policiji prijaviti Matkovića i ekipu - poručuje Tomasović. Dodaje da Matković postupa nestatutarno i isključivo "na svoju ruku".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a