News

Komentari 2

Splitski sportaši pozirali u kreacijama beskućnika i tako se pridružili hvalevrijednoj akciji

Splitski sportaši pozirali u kreacijama beskućnika i tako se pridružili hvalevrijednoj akciji

Humanitarni buvljak za pomoć beskućnicima i Centru za beskućnike u Splitu održava se već dvadesetu godinu za redom. Kupnjom na štandovima na splitskoj Rivi, 11. prosinca i vi se možete uključiti i pomoći

Osam mladih splitskih sportaša, ambasadora solidarnosti i volonterstva među kojima su reprezentativci, europski i svjetski prvaci, pa i olimpijci odazvali su se ove godine hvalevrijednoj humanitarnoj akciji "A di si ti?" kojom se prikupljaju sredstva za Centar za beskućnike u Splitu. Stali su pred objektiv promovirajući proizvode koje su osmislili sami beskućnici kroz projekt "Split Style by MoSt", a koji će se, među drugim stvarima na štandovima, moći kupiti na humanitarnom buvljaku 11. prosinca na splitskoj Rivi.

Tako su splitski beskućnici osmislili proizvode i duhovite natpise na njima koji su otisnuti na šalice, majice, ruksake, cekine i druge modne dodatke. Njihove kreacije su poziranjem pred objektivom Miroslava Lelasa i Milana Šabića promovirali uspješni sportaši, i to redom: Tonči Stipanović, Filipa Merčep, Toni Kanaet, Ivan Mikulić, Dina Levačić, Petra Marendić, Dino Sinovčić i Paula Jukić. Oni će također u subotu biti na Rivi i svima pokazati da Split nije samo grad sporta, već i humanosti i solidarnosti.

Ovogodišnji buvljak će biti i najveći do sada, najavljuje predsjednik Udruge MoSt Dado Lelas. U pripremi i na samim štandovima sudjeluje više od 90 različitih organizacija, udruga, institucija, klubova, stranaka i tvrtki.

- Mi se, zasigurno, po novčanom iznosu prikupljenom od akcije ne možemo mjeriti s velikim mainstream humanitarnim akcijama koje prate velike medijske kuće i promotori. U svemu ovome nam je važniji broj sudionika, malih donatora, volontera, a posebno nam je važna mogućnost angažmana naših korisnika Centra koji sudjeluju tijekom cijele akcije.

Na ovaj način priliku za sudjelovanje dajemo i onima koji mogu donirati jednu ili dvije knjige, a žele svim srcem biti dio ovog događaja i nekome uljepšati blagdane - kaže Lelas. Napominje da će "A di si ti?!" zauvijek ostati 'ulična akcija'.

- Bez pozornice, bez velike produkcije, s prodajom rukotvorina, novih, ali i rabljenih predmeta, u kojoj će se na jednom mjestu i u jednom trenutku naći naš beskućnik, vrhunski sportaš, student, političar, volonter, učenik, ravnatelj, motorist, umirovljenik i svi oni drugi mali, obični ljudi - govori Lelas. U ime svih korisnika Centra i udruge MoSt uputio je zahvalu svim sudionicima kampanje "Ambasadori solidarnosti i volonterstva" i svima koji su na bilo koji način dio "A di si ti?!" priče.

Sva sredstva prikupljena ovom akcijom biti namijenjena korisnicima, uređenju i opremanju prostora i bolesničke sobe u Centru za beskućnike, kao i materijalima za buduće kolekcije radno-okupacijske aktivnosti "Split Style By MoSt".

Zato ste, poručuju organizatori, pozvani da u subotu, 11. prosinca, u 9 sati dođete na splitsku Rivu. Nemoj da se pitamo "A di si ti?!".

 

 

 

Najčitaniji članci