Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Splitski vodovod: Vodu u Splitu još uvijek ne treba prokuhavati

Rijeka Jadro koja pitkom vodom napaja šire područje Splita na izvoru je zamućena iznad dopuštenih vrijednosti, no izaliha u vodospremnicima ima dovoljno, kažu u Vodovodu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
0 komentara

Iako je na izvoru rijeke Jadro zbog obilne kiše voda zamućena iznad dopuštenih vrijednosti, u splitskom vodovodu nije pa je za sad ne treba prokuhavati, izvijestio je splitski Vodovod, koji prati situaciju i izvijestit će javnost o mjerama ako se mutnoća poveća.

- Zbog zaliha u vodospremama, voda iz slavina još uvijek ne prelazi maksimalno dozvoljene parametre zamućenosti te nije na snazi preporuka o prokuhavanju vode za malu djecu (do 3 godine starosti), starije i osobe oslabljenog imuniteta - navodi se u priopćenju Vodovoda i kanalizacije objavljenom danas (23. siječnja).

Upozorili na mogućnost zamućenja vode iz slavine

- Uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema i miješanja s novim količinama vode u vodoopskrbnom sustavu, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira - upozorili su.

- U tom slučaju obavijestit ćemo građane o preporuci prokuhavanja vode iz slavine za malu djecu (do 3 godine), starije i imunoinsuficijentne osobe (osobe oslabljenog imuniteta) - navodi se u priopćenju Vodovoda i kanalizacije objavljenom danas (23. siječnja).

Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži, stoji u priopćenju.

Rijeka Jadro pitkom vodom napaja šire područje Splita.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message