Obavijesti

Promo sadržaj

Spoj muzike i fotografije u video spotu grupe InTheRoom

Spoj muzike i fotografije u video spotu grupe InTheRoom
1

Pogledajte Sarajevo iz drugog ugla u novom spotu grupe InTheRoom

Sarajevski instrumentalni eksperimentalni bend InTheRoom predstavio je javnosti u petak 29. novembra spot za svoju pjesmu „Kölsch”, koji je ujedno i najava njihovog nadolazećeg albuma. 

Režiju i montažu spota potpisuje sarajevski, više puta nagrađivani fotoreporter Midhat Poturović, a pjesma je snimana u “Old Mikefild” studiju, a producirao ju je Nedim Zlatar, zajedno sa članovima benda. 

Spot je sniman na lokacijama u, i oko Sarajeva te kroz savršenu fotografiju prikazuje ovaj grad iz sasvim novog ugla. 

S obzirom da je pjesma instrumentala ideja nam je bila da video napravimo u stilu svojevrsnog intermezza, pa je saradnja sa našim prijateljem Midhatom, koji je inače vrhunski fotograf bila sasvim logična”, kažu iz benda. 

Spot možete pogledati ovdje:

 

VIDEO


InTheRoom je projekat četvorice muzičara koji djeluje već nekoliko godina. Do sada su objavili jedan EP i zabilježili brojne nastupe u regiji, ali i nekim evropskim zemljama. 

Soundcloud: soundcloud.com/intheroom

Pjesma „Kölsch” objavljena je sredinom novembra ove godine na prvoj kompilaciji sarajevske digitalne izdavačke kuće “Podmornica” koja nosi naziv “Ispod površine”. Kompilacija koja sadrži samo domaće autore, privukla je u protekle dvije sedmice veliku pažnju domaće i regionalne muzičke javnosti. 

Na prvu kompilaciju uvršteni su autori: Indigo, Hibrid, Kolateral, InTheRoom, Bridgebanks, Jaddah, Melika Hadzic, S.P.O.J., Collision, FireWire, Ensar Sulejmanagic, Miran Kostic, Guruforg, Poket Coffee

Kompilacija se može poslušati na Youtube i Soundcloud, a dostupna je i na svim digitalnim prodavnicama i servisima kao što su: Spotify, Deezer i iTunes. 

“Podmornica” je poznata kao podetiketa “Submarine Vibes-a”, domaće izdavačke kuće elektronske muzike koja je u protekle 4 godine objavila preko 70 izdanja kroz koja je predstavila preko 150 producenata iz cijelog svijeta. “Podmornica” kao digitalni label postoji već drugu godinu sa ciljem promovisanja domaćih nezavisnih i eksperimentalnih muzičara i njihovih projekata koji se ne oslanjaju isključivo na klupsku plesnu muziku, nego inspiraciju traže u preplitanju različitih žanrova. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu