News

Komentari 47

Spomenik braniteljima otkrila Kosor, Karamarko nije došao

Spomenik braniteljima otkrila Kosor, Karamarko nije došao

Spomenik je izgrađen za 22 poginula branitelja iz općine Zagvozd. Kosor nije iznenadio poziv da ga otkrije, a Karamarko, kako tvrde, nije ni odgovorio na poziv

Spomenik za dvadeset i dvojicu poginulih branitelja s prostora općine Zagvozd na odmorištu Raščane Gornje u subotu su svečano otkrili bivša premijerka, saborska zastupnica i predsjednica saborskog odbora za obitelj, mladež i sport Jadranka Kosor, general Slaven Zdilar izaslanik predsjednika RH te obitelji poginulih branitelja. Uz bivšu šeficu Kosor, koju su zabiokovci dočekali s velikom dobrodošlicom, na istom mjestu našle su se i neke njene stranačke kolege od kojih su je neki očito izbjegavali.

- Poziv da upravo ja otkrijem spomenik nije me iznenadio, jer sam od prvog trenutka gradnje spomenika bila uz ove ljude. Trebamo graditi mostove, zahvalna sam što me nisu zaboravili i što su me pozvali, poručila je Kosor, dodavši kako su 'danas ovdje svi koji su trebali biti'.

Predsjednik Udruge Biokovo Marijan Zec, koja je uz općinu Zagvozd idejni tvorac gradnje spomenika, je kazao kako su pozvali i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, ali on nije došao.

- Nije se udostojio niti poslati pismeni odgovor - rekao je Zec.

Među nazočnima bio je i brat bivšeg premijera don Vinko Sanader koji je samo nenametljivo došao do spomenika odao počast i otišao.

Spomenik je zajednički rad akademskog kipara Roberta Jozića i Filipa Tadina. 

Najčitaniji članci