Obavijesti

News

Komentari 6

Šprlje postao šef Komisije za odnose s vjerskim zajednicama

Šprlje postao šef Komisije za odnose s vjerskim zajednicama
1

Novim predsjednikom Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka imenovan je ministar financija Zdravko Marić, a članovima su imenovani Grozdana Perić i Darinko Kosor...

VIDEO

Na zatvorenom dijelu druge sjednice Vlade Republike Hrvatske usvojena su stajališta za sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) koji će se održati 8. studenog ove godine. No, kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. 

Donesen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata u Republici Hrvatskoj. Poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, cjeloviti materijal ove točke Vlada nije u mogućnosti objaviti. 

Također, usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2016. godinu.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. 
 
Vlada je u Povjerenstvo za upravljanje strateškim trgovačkim društvima imenovala ministra financija Zdravka Marića, ministricu gospodarstva Martinu Dalić, ministra pomorstva, pomorstva i infrastrukture Olega Butkovića, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i ministra rada i mirovinskoga sustava Tomislava Ćorića. Ministar državne imovine Goran Marić određen je ministrom koji će sudjelovati u radu tog Povjerenstva. 

Tomislav Jelić i Nives Milinković, kao predstavnici Ministarstva kulture, imenovani su članovima Povjerenstva za praćenje provedbe javne rasprave o prijedlogu izmjena programskih obveza Hrvatske radiotelevizije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ante Šprlje imenovan je predsjednikom Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, a članovima Komisije imenovani su Davor Ivo Stier, Tomislav Ćorić, Ivan Kovačić, Zdravko Marić, Pavo Barišić i Nina Obuljen Koržinek.

Novim predsjednikom Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka imenovan je ministar financija Zdravko Marić, a članovima su imenovani Grozdana Perić i Darinko Kosor.
 
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić određen je za zastupanje Vlade RH u Skupštini Hrvatskih šuma.
 
Veliboru Drakuliću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva zdravstva, s danom 8. studenoga 2016. godine, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva zdravstva, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Izmijenjena je Odluka o imenovanju Nacionalnog koordinatora za sudjelovanje Republike Hrvatske u Inicijativi o suradnji Narodne Republike Kine sa šesnaest država srednje i istočne Europe („Kina +16“). Vlada je razriješila dosadašnjeg Nacionalnog koordinatora Lea Preleca, a novom Nacionalnom koordinatoricom imenovala je Zdravku Bušić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...