Obavijesti

News

Komentari 62

Sramota! Dali 12 milijuna kn 
za peron na kojem vlak ne staje

Sramota! Dali 12 milijuna kn 
za peron na kojem vlak ne staje
2

Svi vlakovi koji imaju predviđeno zaustavljanje u stajalištu Buzin, do daljnjeg se tamo neće zaustavljati jer još uvijek čekamo uporabnu dozvolu, poručuju iz HŽ-a

VIDEO

Prije šest dana HŽ je objavio novi vozni red te u njega uvrstio vlak između Zagreba i Siska koji bi trebao stajati na novom stajalištu kraj Buzina. No vlak već nekoliko mjeseci samo "prošiša" kraj impresivnog perona i nikako da u njemu stane.

HŽ Infrastruktura dala je nemalih 12 milijuna kuna da se sagrade nadstrešnice, pothodnici s liftovima, posebni prolazi za invalide, parkiralište i servisni centar, da bi na kraju sve zapelo na jednom papiru.

Stajalište Buzin-Odra još čeka na uporabnu dozvolu i tako već mjesecima suvremeni moderni peron služi nizašto.

Patrik Macek/PIXSELL

- Zbog trenutačnih organizacijskih razloga svi vlakovi koji imaju predviđeno zaustavljanje u stajalištu Buzin do daljnjeg se tamo neće zaustavljati jer još čekamo uporabnu dozvolu - odgovorili su iz HŽ Infrastrukture.

Ivan Forgač iz Sindikata hrvatskih željezničara kaže kako to nije ništa novo za HŽ.

- I ranije su gradili pruge ili bi davali novce za obnavljanje postojećih trasa, da bi ih ubrzo i zatvorili. To su učinili kad su obnovili prugu od Ploča prema Metkoviću, pa su je onda zatvorili. Sad tamo voze autobusi umjesto vlakova. Isto je bilo i s novoobnovljenom prugom Banova Jaruga - Daruvar. I to su zatvorili radi ušteda, pa sad ondje voze autobusi - komentirao je Ivan Forgač.

Te su željezničke linije ukinuli ove godine jer nisu bile isplative. Tim vlakovima vozilo se samo nekoliko putnika, pa nije jasno zašto su se te pruge uopće obnavljale ako su u HŽ-u znali da nema prometa. Tako su i ovoga puta dali 12 milijuna, a da se još ni jedan putnik nije ukrcao. 
A preko puta stanice je velika poslovna zona na rubnom dijelu Zagreba i američko veleposlanstvo s mnogobrojnom administracijom. Svi oni potencijalno bi mogli koristiti ovu novu, uglancanu željezničku stanicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina