Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
83 komentara

'Sramotno je što predsjednica ne komentira krizu u Agrokoru'

"Prije mjesec dana zbog učestalih gafova predsjednice Kolinde Grabar Kitarović pitali smo se je li ona dorasla funkciji koju ima. Sada naše pitanje dobiva jasan odgovor"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
83 komentara

Hrvatska narodna stranka poručila je u utorak kako je šutnja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović oko krize u Agrokoru sramotna. 

- Prije mjesec dana zbog učestalih gafova predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović pitali smo se je li ona dorasla funkciji koju ima. Danas, u trenutku kada je država ugrožena ozbiljnom situacijom u Agrokoru, a predsjednica Republike šuti, naše pitanje dobiva jasan odgovor. 

Zaista je nevjerojatno da od predsjednice Republike u ovako ozbiljnom trenutku građani nisu čuli niti jedan stav, niti jedan prijedlog, niti jednu riječ o krizi neviđenih razmjera. Predsjednica Republike šuti o Vladinom „lex Agrokoru“, o njegovoj ustavnosti, šuti o položaju dobavljača i radnika, dok je, ne tako davno, u nekim drugim situacijama glasno govorila kako će „lupati šakom o stol“.

HNS, kao liberale i stranku koja je u ovoj krizi ponudila konkretna rješenja kojima bi se zakonski zaštitili dobavljači i riješio dio krize, zabrinjava takvo ponašanje. Nažalost, ignoriranje gorućih problema zemlje samo je nastavak već ustaljenog obrasca ponašanja Kolinde Grabar Kitarović. 

Sjetimo se samo relativiziranja slučajeva govora mržnje i netolerancije, skandaloznih izjava u kojima predsjednica govori da DORH ne bi trebao istraživati prošlost, obrušavanja na medije i na dio hrvatskih veleposlanika, ali i čitavog niza drugih, potpuno neprimjerenih izjava i afera, poput afere čokoladice ili afere Lozančić.

Šutnja u ovako važnom trenutku još je jedan u nizu dokaza da je Kolinda Grabar Kitarović potpuno nedorasla svojoj funkciji i da zato građani gube povjerenje u institucije, u ovom slučaju instituciju predsjednika/ce države- napisali su u priopćenju. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message