Obavijesti

News

Komentari 26

Srb o Ostojiću: Ta afera je prvorazredni sukob interesa!

Srb o Ostojiću: Ta afera je prvorazredni sukob interesa!
1

Danijel Srb podsjetio je da sukob interesa definira da bilo koji dužnosnik ne može sklapati ugovore s tvrtkama u njegovom vlasništvu ili vlasništvu bliskih rođaka

VIDEO

Danijel Srb, predsjednik HSP-a i bivši član Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, aferu sa stanom ministra policije Ranka Ostojića nazvao je prvorazrednim sukobom interesa.

- Ako visoki državni dužnosnik stanuje u stanu koji je u vlasništvu jednog od najvećih ili najvećeg medijskog koncerna u Hrvatskoj, onda to mora biti predmet rasprave i ocjene na političkoj razini i o tome mora odlučivati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, koje, nažalost, praktički, ne može odlučivati, jer mu zakon onemogućuje njegovo puno konstituiranje - kaže Danijel Srb. 

Podsjetio je da sukob interesa definira da bilo koji dužnosnik ne može sklapati ugovore s tvrtkama u njegovom vlasništvu ili vlasništvu bliskih rođaka.

- U ovom konkretnom slučaju ne radi se o tome, ali se radi o mogućem pogodovanju kroz takav odnos. Dakle, ako je netko s nekim, čak i po tržišnim uvjetima, sklopio određeni dogovor, on po propisima koji definiraju sukob interesa mora za to tražiti posebno odobrenje i suglasnost Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa - rekao je Danijel Srb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pritom je podsjetio na sličan slučaj bivšeg ministra poljoprivrede Božidara Pankretića, koji je zbog svojeg brata poljoprivrednika, kojem su se, kao i svim poljoprivrednicima, trebala odobriti neka poticajna sredstva, morao tražiti suglasnost toga Povjerenstva.

- I ministar Ostojić je morao zatražiti suglasnost toga Povjerenstva. Ako ga nije tražio, onda je prekršio propis koji definira sukob interesa. Čak i ako su cijene tržišne, omogućit nekome da iznajmi stan u ovakvim uvjetima, kada postoji višak stambenog prostora, je pogodovanje! I to je neprihvatljivo! Politička suština je u nečemu drugom – kakva je veza medijskog mogula i ministra unutarnjih poslova, postoji li tu neka veza i kakve su posljedice za Republiku Hrvatsku - kaže Srb. 

Predsjednik Hrvatske stranke prava podsjetio je na nedavno otkriće masovne grobnice u zagrebačkim Gračanima u kojoj su otkrivena 783 tijela ubijenih vojnika, ali i "30 dječaka, pitomaca vojne škole". Izrazio je zapanjenost što ta vijest nije dobila značajniji prostor u hrvatskim medijima.

- Radi se o maloljetnicima i zna se da su ih pogubili pripadnici raznih antifašističkih odreda. Zna se i iz koje postrojbe su počinitelji zločina, ali nevjerojatno da nitko ne postavlja pitanje njihove odgovornosti ili njihovo uhićenje i kažnjavanje onih koji su naložili to strijeljanje. Imamo cijeli razred dječaka srednje škole strijeljan, a o tome se ne može govoriti!!! U kakvoj mi to državi živimo kad se takvi zločini skrivaju - pita se Danijel Srb.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1