News

Komentari 155

Srbi ljuti na svjetske zvijezde: 'Govore da smo krivi za ratove'

Srbi ljuti na svjetske zvijezde: 'Govore da smo krivi za ratove'

Dio srpske javnosti i medija bijesan je jer se brojne svjetske zvijezde stavljaju na stranu muslimana u BiH i Albanaca na Kosovu. Ne sviđa im se kad ih netko 'izvana' podsjeća na njihove grijehe...

Danas Morgan Freeman, jučer Angeline Jolie i Bono Vox, a sutra tko zna koja će se nova svjetski poznata osoba nekim Srbima i tamošnjim tabloidima zamjeriti jer će ih podsjetiti na ratna zbivanja 1990-ih. 

Najnoviji skandal izbio je nakon što je poznati glumac Morgan Freeman, na snimanju svog serijala  "Priča o nama", posjetio BiH i pustio svoje domaćine da u kameru izgovore kako je u Srebrenici, u kojoj su Srbi 1995. ubili više od 8000 muslimana, počinjen genocid.

'Ni Bono nas ne voli'

Da "grijeh" bude veći, Freeman je na sve to imao samo pitanje "Što se zaboga ovdje dogodilo?", a srpski Telegraf ponajviše mu zamjera jer nije kontaktirao drugu stranu. 

List dalje navodi i frontmena grupe U2 Bona Voxa za kojeg kažu da nema pozitivno mišljenje o Srbima te da je od bosanske zajednice dobio čak i putovnicu. 

- Ljubav je počela u Sarajevu 1997. godine, kada je Bono Vox uvrstio Sarajevo i stadion Koševo na listu grandiozne “PopMart” turneje, čak i po cijenu velikog financijskog gubitka od oko 500.000 funti, navodi Telegraf. 

Prije šest godina jedna od najomraženijih žena u Srbiji zasigurno je bila Angelina Jolie. Poznata glumica u svom redateljskom debiju "U zemlji krvi i meda" tematizirala je odnos Srbina Danijela i muslimanke Ajle za vrijeme rata u BiH. 

A što su oni nama radili...

Iako je riječ o igranom, a ne dokumentarnom filmu i iako je nepobitna činjenica da je i srpska strana u ratu u BiH počinila brojne zločine (što su potvrdile i haške presude), dobrom dijelu Srba zasmetalo je što se njihov narod prikazuje negativno i što Angelina nije dala naslutiti da oni nisu jedini negativci i jedini krivci za rat.

Film je, unatoč kontroverzama, imao premijeru i u Beogradu gdje je doživio pravi fijasko. U jednom tamošnjem multipleksu gledalo ga je navodno svega 12 ljudi od kojih je barem polovica, glasno negodujući, izašla prije kraja. 

Srbe je svojevremeno naljutila i američka komičarka Chelsea Hendler. Nakon što je pjevačica Amy Winehouse održala koncert u Beogradu i ubrzo potom preminula, Hendler je izjavila:

- Nisam znala da je u Srbiji dopušteno ići na koncerte. 

Našla opravdanje za 'NATO agresiju'

Telegraf je na "listu srama" stavio i njemačku nobelovku Hertu Müller koja je pronašla opravdanje za NATO bombardiranje Srbije 1999. godine. 

- Ova zemlja je sama sebi nanijela zlo. Srbi su sebi nanijeli patnju i s tim moraju živjeti, izjavila je.

Najčitaniji članci