Obavijesti

News

Komentari 23

Srbija nije dozvolila ulazak kosovskoj karate reprezentaciji

Unatoč našoj volji da budemo dobri domaćini svim sudionicima europskog prvenstva u karateu, kosovski karatisti neće sudjelovati na njemu, objavio je srpski ured za Kosovo unutar srpske vlade

VIDEO

Srpske su vlasti zabranile ulazak na svoj teritorij kosovskoj karate reprezentaciji koja bi trebala u Novom Sadu sudjelovati na Europskom prvenstvu od 9. do 13. svibnja.

"Unatoč našoj volji da budemo dobri domaćini svim sudionicima europskog prvenstva u karateu, kosovski karatisti neće sudjelovati na njemu", objavio je srpski ured za Kosovo unutar srpske vlade. Srbija ne priznaje neovisnost Kosova. 

"Dvije skupine koje su pokušale ući na srpski teritorij su spriječene u tome u utorak navečer i u srijedu ujutro", dodao je isti izvor.

Kosovski premijer Ramush Haradinaj je osudio takvu odluku kao "neprihvatljivu, užasnu i bez presedana u 21. stoljeću".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"To neće pomoći u normalizaciji odnosa između dvije zemlje", upozorio je Hardinaj.

"Sport je sport i ništa drugo. Znajte da nas možete zaustaviti samo u vašoj državi", reagirao je putem Twittera kosovski karatist Herolind Nishevci.

U svom je priopćenju Srpski karate savez podržao odluku srpske vlade, objašnjavajući da "svako oklijevanje o tom pitanju znači da nas se traži da odaberemo između ustava, zakona i volje pojedinih da promiču separatizam".

U ožujku je srpska rukometna reprezentacija isključena s kvalifikacija za svjetsko prvenstvo za rukometašice mlađe od 20 godina nakon što je otkazala utakmicu protiv Kosova, službeno zbog "sigurnosnih razloga", a koja se trebala igrati blizu Beograda.

Vučič: Bez ruske suglasnosti u UN-u nemoguće bilo kakvo rješenje za Kosovo

Rješenje za Kosovo u UN ovisit će o stajalištu Rusije, poručio je iz Moskve srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poslije sinoćnjeg razgovora s ruskim šefom države Vladimirom Putinom.

"Rusija će nedvosmisleno i jasno iznijeti svoja stajališta po pitanju Kosova i Metohije, a bez Rusije je nemoguće ono što je veoma važno, a što sam i rekao predsjedniku Putinu - da je bez bilo kakve ruske suglasnosti u UN-u nemoguće dobiti bilo kakvo rješenje", rekao je Vučić beogradskim medijima koji prate njegov dvodnevni posjet ruskoj prijestolnici.

Rusija će, prema Vučićevim riječima, "veoma aktivno pratiti razgovore" o Kosovu i "uvijek pravodobno reagirati, na određen način" na sve što se bude zbivalo.

Poslije razgovora s Putinom Vučić je novinarima beogradskih medija u Moskvi rekao i da će Rusija "na aktivan i bitan način sudjelovati u praćenju cjelokupnog procesa i situacije u odnosima između Beograda i Prištine, poglavito utjecaja različitih međunarodnih faktora na to pitanje".

Vučić je potvrdio da je Putin prihvatio njegov poziv da do kraja godine posjeti Srbiju, ali će datum tog posjeta biti naknadano usuglašen.

"Tada ćemo mu pokazati naše ekonomske rezultate, ali i napredniju, ozbiljniju i snažniju vojsku nego što je bila kada je posljednji put bio u našoj zemlji", rekao je Vučić novinarima, inzistirajući da će"Vojska Srbije biti snažnija, a Srbija sigurnija kada nabavi novo naoružanje od Rusije", ali ne "za bilo kakve sukobe već da bi ih mogla spriječiti".

Srbijanski predsjednik boravi u Moskvi na poziv Vladimira Putina, a danas će na Crvenom trgu nazočiti vojnoj paradi prigodom Dana pobjede nad fašizmom. Vučić je prvi strani državnik kojeg je Putin primio nakon predsjedničke inauguracije u ponedjeljak.

 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a