Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srbija: U tuči neonacista i građana 4 ozlijeđene osobe

U sukobu s nacistima u nedjelju u Novom Sadu uhićen je vođa Nacionalnog stroja i 50 njegovih pristaša. U Srbiji smatraju kako je to tek početak sukoba

REUTERS
Foto: REUTERS
3 komentara

U sukobu neonacista i građana u nedjelju u Novom Sadu u Vojvodini ozlijeđene su četiri osobe te je uhićen Goran Davidović, vođa tzv. Nacionalnog stroja i pedeset osoba, mahom pristaša tog neonacističkog pokreta, piše B92. Naime, nešto dalje isti dan u centru grada je održan mirni antifašistički skup, a sukob su započeli neonacisti napadom na antifašiste. Vođe stranaka tog skupa za događanja taj dan u Vojvodini krive ministra unutarnjih poslova Dragana Jočića te su ga pozvali da podnese ostavku. Jočić je prije skupa, naime, obećao kako do sukoba neće doći. U Srbiji smatraju da je to tek početak sukoba te traže da država intervenira uklanjanjem neonacista s ceste i njihovo uhićenje. Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ogorčen je jer su neonacisti napali građane bez razloga i to pred očima policije.
- Ako netko misli da je današnji događaj politiziran, onda pravi veliku pogrešku. Naša vojska je pod sumnjom da štiti haaške optuženike, ali nema nikakve sumnje da je danas bila utočište ideja kojima se sudilo u Nürnbergu - kazao je Jovanović.

Možda vas zanima i ovo:
Message