Obavijesti

News

Komentari 224

Srbiji ultimatum za Kosovo, do utorka moraju donijeti odluku

Srbiji ultimatum za Kosovo, do utorka moraju donijeti odluku
1

Potpredsjednik srpske Vlade rekao je da državni vrh u sljedećim danima mora narodu objasniti koje su posljedice prihvaćanja ili odbijanja rješenja za Kosovo

VIDEO

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako je Srbija dobila ultimatum da se do utorka 9. travnja izjasni prihvaća li dogovor iz Bruxellesa o rješenju kosovskog pitanja. 

- Srbija se nalazi u vrloj teško situaciji. Moramo izabrati između dvije užasno teške stvari - da prihvatimo vrlo loš plan za srpski narod na Kosovu ili da potpišemo dogovor, što  bi bila vrlo teška i loša vijest za Srbiju - kazao je Vučić za RTS, a prenosi Blic

Vučić je istaknuo kako srpski državni vrh u sljedećim danima mora narodu objasniti koje su posljedice prihvaćanja ili odbijanja ponuđenog rješenja, koje je vrlo daleko od onog o čemu je Beograd razmišljao. 

- Posljedica odbijanja rješenja je zatvaranje vrata Srbiji u svijetu, manje novca za budžet i ekonomiju, pritisci na političkoj sceni, a s druge strane ako prihvatimo loše rješenje pitanje je kako će naš narod na Kosovu to prihvatiti - smatra Vučić.  

Razgovore Hashima Thaçija i Ivice Dačića u Bruxellesu pratila je visoka predstavnica EU Catherine Ashton. Nakon razgovora je kazala kako više neće biti formalnih sastanaka, ali objema stranama ostavila nekoliko dana da razmisle o rješenju. 

Vučić ponudio ostavku, Dačić odbio

Premijer Srbije, Ivica Dačić je nakon mukotrpnih razgovora rekao da mu je zamjenik Aleksandar Vučić u jednom trenutku  ponudio ostavku, koju je odbio. Vučić je za Srbe na Kosovu tražio ovlasti kakve ima Republika Srpska u BiH, a u jednom je trenutku povisio glas na kosovskog premijera. Thaçi je kasnije novinarima rekao da je Vučić bio takav jer kao novi sudionik “nije navikao na realnost dijaloga”. 

Srbija traži da Zajednica srpskih općina ima nadležnosti u pravosuđu, policiji i prostornom planiranju te da kosovske sigurnosne snage ne budu tamo gdje žive Srbi. Kosovo, s druge strane strahuje da će ZSO dovesti do separatizma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca