Obavijesti

News

Komentari 10

Srbin uspio pobjeći iz zatvora: 'Rezali smo rešetke 52 dana...'

Srbin uspio pobjeći  iz zatvora: 'Rezali smo rešetke  52 dana...'
1

Pile smo skrivali u tetrapake mlijeka jer njih nitko ne gleda budući da oni zbog folije uvijek reagiraju na detektor za metal, kaže Damjan Mitrović koji je lani pobjegao iz slovenskog zatvora

VIDEO

Damnjan Mitrović (40) je krajem prošle godine pobjegao iz zatvora u Kopru. Za Kurir je ispričao kako je to napravio. 

Inače, on je prije devet godina otišao u Italiju gdje je živio. Godine 2013. protiv njega su raspisali tjeralicu zbog trgovine narkoticima. u Italiji je, tvrdi za to oslobođen. Htio je, kaže doći u Srbiju i pojaviti se na sudu no u Srbiji nisu htjeli prihvatiti jamčevinu već su ga htjeli strpati u pritvor. 

- Često sam iz Italije putovao u Sloveniju. Kada sam zadnji put došao u hotel, uhitili su me zbog tjeralice iz Srbije. Strpali su me u zatvor i shvatio sam da će me izručiti Srbiji. Zato sam isplanirao bijeg - kaže. Pomogao mu je Dragan Milosavljević (41), državljanin BiH.

- Počeli smo pratiti kretanje zaštitara i zapisivati. Kasnije su nam pomoćnici preko zatvorskog zida bacili pile kojima smo 52 dana polako rezali rešetke na ćeliji. To smo skrivali tako da smo vezali konope i kao radili uže za sušenje rublja. Čuvari su nekoliko puta ulazili u sobu, a pile smo skrivali u tetrapake mlijeka jer njih nitko ne gleda budući da oni zbog folije uvijek reagiraju na detektor za metal. U noći s 29. na 30 prosinac smo cimer i ja uspjeli prepiliti rešetke - kaže  Mitrović.

Po plahtama su se spustili u dvorište. Tu su našli kontejnere i naslagali ih jedne na druge. Uz oštru žicu su prislonili jastuk. 

- Prvo sam se popeo ja, a onda sam cimera podigao pomoću plahte. Popeli smo se na stražarsku kućicu i spustili se na ulicu niz plahte. Posjekao sam ruke na žicu i ozlijedio kuk, a moj je cimer ozlijedio nogu jer smo krivo pali. Kad smo izašli, razdvojili smo se - kaže Mitrović. Prešao je u Italiju, i otišao u Ferraru gdje živi s obitelji. Tvrdi da je otišao u policiju i prijavio se.

-  Ja sam u Italiji slobodan čovjek i da oni me ne žele izručiti pa neću imati nikakvih problema. Želio bih se vratiti u Srbiju, ali to očigledno neće biti moguće zbog greške koja je napravljena, a ja u pritvor ne želim - kaže Mitrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...