Obavijesti

News

Komentari 0

Srednjim strukovnim školama 400 tisuća kuna za projekte

Srednjim strukovnim školama 400 tisuća kuna za projekte
1

Ministarstvo turizma objavilo je natječaj namijenjen srednjim strukovnim školama, kojim na raspolaganje stavlja 400 tisuća kuna za projekte stvaranja turističkih proizvoda te uvođenje IT komunikacijskih tehnologija

VIDEO

Natječaj je otvoren do 28. veljače, a projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači županije, Grad Zagreb ili Republika Hrvatska.

Svaka škola koja se kandidira na projekt prijavljuje tim koji se sastoji od jednog mentora i najmanje tri člana (učenika). Iznos zatraženih sredstava može bit najviše 20 tisuća kuna, ako se prijavljuje jedna škola odnosno 50 tisuća kuna prijavljuju li se dvije ili više škola.

Bespovratne financijske potpore dodjeljivat će se za novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti, pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija, uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.), zatim za projekte nastale u suradnji s drugim obrazovnim sektorima u svrhu razvoja turizma (IT-elektrotehnika i računalstvo, kreativni, poljoprivreda i prehrana, zdravstvo i socijalna skrb, grafički, umjetnost i dr.), te za nove oblike promocije kao što su brending, uvođenje IT komunikacijske tehnologije (korištenje društvenih mreža, internet) i dr.

Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma, a prioritet kod dodjele bespovratnih sredstava imat će, između ostalog, i projekti koji uključuju suradnju s gospodarskim subjektima, institucijama i drugim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

Tijekom zadnje dvije godine, Ministarstvo je kroz program Promocija zanimanja izdvojilo 800 tisuća kuna i financiralo 27 projekata, a od početka provedbe programa do 2018. godine Ministarstvo turizma je sveukupno izdvojilo gotovo 3,6 milijuna kuna.

Prošle su godine od ukupno 12 projekata, odabrana tri najbolja te im je na Danima hrvatskog turizma uručeno posebno priznanje ministra turizma. Riječ je o sljedećim projektima: „15 000 slika iz srca Slavonije“ Tehničke škole Požega u partnerstvu s Obrtničkom školom Požega, „Rimska gozba“ Ekonomske i turističke škola Daruvar u partnerstvu s Tehničkom školom Daruvar i Glazbenom školom Brune Bjelinskog Daruvar, te „Dani neretvanske spize“ Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa