Obavijesti

News

Komentari 22

'Sretan Božić': Ribari dijelili besplatno čak 20 tona srdela

'Sretan Božić': Ribari dijelili besplatno čak 20 tona srdela
5

Tribunj: Ribarski brod Povlja ulovio je 20 tona srdele, ali ih zbog problema s otkupom nisu mogli prodati pa su odlučili obradovati građane i besplatno ih podijeliti

VIDEO

Ribarski brod Povlja u Tribunju je u utorak građanima besplatno podijelio sav ulov ribe. Ulovili su 20 tona srdela, ali nisu ih mogli prodati. 

- Radi se o problemima s otkupom ulova. Radi se o tzv. pecaturi. Naime, u kilogramu srdela koje smo ulovili ima između 47 i 49 komada ribe, a otkupljivači traže da budu veće, da ih je u kilogramu 43. Jutros oko pet sati plivaricom smo ulovili oko 20 tona srdela. Vidjeli smo da su neznatno manje nego što traže otkupljivači, a bilo nam je žao cjelokupan ulov baciti u more. Znamo da ima ljudi koje bi srdela obradovala za ove blagdane, pa smo je odlučili podijeliti građanima, uz čestitke za Božić i Novu godinu. Naravno, besplatno - rekao nam je Augustin Gašpić, mornar s Povlje. 

Odmah rano ujutro na lokalnim radijskim postajama ribari su pozvali građane da dođu u tribunjsku ribarsku luku po ribu. Odaziv je bio poprilično dobar, ali ipak nisu uspjeli podijeliti svih 20 tona. Dio je završio i u pučkim kuhinjama, a višak, na žalost,  u moru. 

Lovostaj srdele do 14. siječnja

U srijedu od 12 sati do 14. siječnja do 24 sata traje lovostaj na srdele. Srdele ima puno, a Povlja nije isplovila zadnji dan prije lovostaja jer su bile velike šanse da opet ne prodaju ulov. 

'Žele eliminirati male ribare'

Ribari se žale da otkupljivači pogoduju velikim ribarskim tvrtkama i da na ovaj način, odbijanjem otkupa ulova, pokušavaju iz konkurencije eliminirati manje ribare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...