News

Komentari 8

Srpski matematičar izračunao: Kraj epidemije korona virusa bit će nedjelja, 15 kolovoza!

Srpski matematičar izračunao: Kraj epidemije korona virusa bit će nedjelja, 15 kolovoza!

Profesor informatičke tehnologije do sad je pomoću matematičkih modela točno predviđao tijek epidemije i širenje zaraze, navode srpski mediji. Sada daje optimistične prognoze za početak iduće godine

Srpski profesor informatičke tehnologije Petar Kočović na temelju matematičkih modela izračunao je, kaže, točan datum kad bi Srbija mogla proglasiti kraj borbe s epidemijom korone i da bi to trebala biti nedjelja, 15. kolovoza. 

Pogledajte video: Ovo je plan cijepljenja u Hrvatskoj

Srbijanski mediji do sad su prenosili matematičke prognoze ovog profesora, navodeći kako su se za sad pokazale točnima. Tako je već ranije rekao da će vrh epidemije u Srbiji biti 5. prosinca uz 7500 zaraženih u jednom danu, a otada da će broj lagano padati.

Za sada njegova matematika drži vodu.

- Posljednjih dana primjetan je pad novozaraženih u Srbiji i, ako se ovaj trend nastavi, možemo očekivati da ćemo 23. ili 24. prosinca izaći crne zone, odnosno napokon ćemo imati manje od 1000 novozaraženih na 100.000 stanovnika - kaže Kočović.

Sljedeći važan datum po njemu je 20. veljače. 

- Ako budemo poštovali sve propisane mere, posebno za predstojeće praznike, završetak trećeg vala korone u Srbiji možemo očekivati oko 20. veljače. Tada ćemo moći malo odahnuti - rekao je ovaj profesor. Uz kombinaciju mjera i cjepiva koje pristiže, kao konačan datum iznio je 15. kolovoza kad će se moći proglasiti "game over" za koronu u Srbiji. 

Najčitaniji članci