Obavijesti

News

Komentari 112

Srpski navijači najavili nerede, razmišlja se o zabrani Parade

Srpski navijači najavili nerede, razmišlja se o zabrani Parade
1

Navijači Rada za vrijeme utakmice s Jagodinom u nedjelju razvili su transparent s porukom "Zbog obaveza u centru grada 6. listopada nismo na utakmici Rada"

VIDEO

Nakon što su neki nogometni navijači najavili suprotstavljanje Paradi ponosa u Beogradu 6. listopada, srbijanski premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić u ponedjeljak je izjavio kako će zabraniti paradu ako procjeni da će ona biti skup visokog rizika, prenosi Blic. Naglasio je da o eventualnoj zabrani neće odlučivati vlada već njegovo ministarstvo.

Dačić je ocijenio da bi pojedini sadržaji koje su najavili organizatori, poput izložbe u kojoj se Isus Krist dovodi u direktnu vezu za LGBT populacijom, mogli potaknuti nasilje na skupu.

- Atmosfera nije dobra, ovdje je riječ o ljudskim pravima, ali poruke uvredljivog sadržaja koje su dio cijelog skupa ne doprinose tome da sve prođe sigurno. Zbog jedne karikature proroka Muhameda čitav muslimanski svijet se digao na noge i organizirane su velike demonstracije - rekao je Dačić.

Osim nogometnih navijača Paradi ponosa protive se i pokreti Naši i Dveri, koji su za taj dan također najavili skupove. Iz Dveri poručuju da će nenasilnim metodama pokušati postići zabranu manifestacije, a najavljuju i tužbu protiv organizatora izložbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navijači najavili nerede

Beograd se priprema za paradu ponosa u subotu 6. listopada, a čini se da tamošnji navijači nogometnih klubova već najavljuju nerede. 

Naime, navijači Rada, koji su članovi skupine 'United force', za vrijeme utakmice s Jagodinom u nedjelju razvili su transparent s porukom "Zbog obaveza u centru grada 6. listopada nismo na utakmici Rada". 

Tako su indirektno najavili kako će se u subotu suprotstaviti Paradi, a neće na tribinama podržavati klub koji igra protiv OFK Beograda na Karaburmi, piše Blic

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a