News

Komentari 26

Mokri snovi srpskog tabloida: 'Putin će doći na Balkan i spojiti Srbiju i Republiku Srpsku'

Mokri snovi srpskog tabloida: 'Putin će doći na Balkan i spojiti Srbiju i Republiku Srpsku'

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić istaknuo je da pozicija Srbije u krizi s Ukrajinom nije laka. Izdao sam nalog vojsci da u svakom trenutku budu pripremljeni, rekao je Vučić

Dio srpskih tabloida nakon odluke ruskog predsjednika Vladimira Putina o priznanju neovisnosti separističkih regija Donjecka i Luganska na istoku Ukrajine pišu kako je - Ukrajina napala Rusiju.

'Informer' tako piše da je Ukrajina napala Rusiju, da je u Donbasu nastala humanitarna katastrofa, bombe padaju na civile, da nema struje ni vode te da su Ukrajinci granatirali granični punkt koji se nalazi unutar Rusije. Navode i da su ruski specijalci likvidirali pet ukrajinskih diverzanata koji su pokušali prijeći granicu. U nadnaslovu stoji kako "Amerikanci guraju svijet u kaos". 

Srpski telegraf navodi kako Putin šalje vojsku da spoji Srbiju i Srpsku. Navode da je britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss tvrdi da će Putin nakon Ukrajine prijeći na Balkan gdje će pokušati spojiti granice Srbije i RS-a. Britanci su, kako navodi Srpski telegraf, zbog toga u neviđenoj panici.

Još jedan srpski tabloid, 'Alo', navodi kako je Ukrajina napala Rusiju.

Odluka ruskog predsjednika Vladimira Putina o priznanju neovisnosti separističkih regija naišla je na međunarodnu osudu i brze žestoke sankcije.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je da, gledano po naslovima, "u 80 posto medija ne postoji nikakva objektivnost, već su - šta god da se događa - na ruskoj strani", te da je "ostalih 20 posto na zapadnoj strani".

- U takvim uvjetima velike političke ostrašćenosti svi sebi nanosimo štetu, umjesto da budemo svoj na svome i da se kroz veliku svjetsku krizu izvučemo samo sa ogrebotinama - rekao je Vučić. 

Vučić je istaknuo i da pozicija Srbije u krizi s Ukrajinom nije laka. 

- Slijedi nam nimalo jednostavan period za Srbiju. Danas sam nakon sjednice izdao nalog vojsci, kao vrhovni zapovjednik, da u svakom trenutku budu pripremljeni na najbolji mogući način. Nastavljamo kupovati ono što je najbolje za obranu zemlje - rekao je Vučić, piše Blic

<<< Sve o sukobu Rusije i Ukrajine pratite na našem live članku iz minute u minutu

- I politička i sigurnosna struktura svijeta se ruši. Sve što smo znali do jučer, više ne vrijedi. Naša opredijeljenost za mir mora biti čvrsta i snažna. Ljudi misle da se mir podrazumijeva. Vidite danas da mir u svijetu nije nešto što se podrazumijeva. Ovim se uistinu mijenja svjetski poredak - kazao je Vučić.

Najčitaniji članci