Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Srušili rekord: Najviši par na svijetu visok 423 centimetara

Sun Mingming (33) i Xu Yan (29) iz Kine upoznali su se na nacionalnim sportskim igrama. On je košarkaš, a ona rukometašica. Par se vjenčao u kolovozu 2013.

News Syndication/Pixsell
Foto: News Syndication/Pixsell
30 komentara

Sun Mingming (33) i njegova supruga Xu Yan (29) zajedno su visoki 423,47 centimetara i ušli su u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši par na svijetu. Sun je visok 236,17 centimetara, a njegova supruga 187,3 centimetara. 

Par se vjenčao u kolovozu 2013. godine, a u svojoj su zemlji sportske zvijezde. On igra košarku, a ona rukomet.

- Kao dijete nisam bio jako visok, a onda odjednom sam počeo rasti i nisam prestajao. Živio sam u vrlo siromašnom selu, ali zbog svoje visine postao sam košarkaška zvijezda - kaže Sun koji sa suprugom živi u Pekingu.

 Upoznali su se 2009. godine na nacionalnim sportskim igrama i zaljubili se.

- Bili smo u restoranu i "zapela" mi je za oko. Počeli smo razgovarati - kaže Sun, a njegova supruga dodaje da ga je primijetila jer je visok. 

- Svakodnevni zadaci kao što je putovanje automobilom, avionom ili ulazak u sobu, su nam problem, ali smo se naučili na njih. Biti visok ima dosta svojih mana, ali je prednost da smo se mi našli - kaže par. Kažu i kako nemaju posebnu formulu za sretan brak.

- Nitko nije savršen i zbog toga se trebamo svaki dan podupirati jedna drugoga - kažu. Još nemaju djece, ali se nadaju da će jednog dana djeci moći pokazivati fotografije iz knjige rekorda. 

Supružnici su ušli u Guinnessovu knjigu rekorda za 2016. godinu koja je objavljena u četvrtak. Par je za 15-ak centimetra viši od para Wayne i Laurie Hallguist iz Kalifornije. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message