Obavijesti

News

Komentari 0

Srušio se vojni avion na Filipinima: Promašio pistu tijekom slijetanja i zapalio se

Srušio se vojni avion na Filipinima: Promašio pistu tijekom slijetanja i zapalio se

Zrakoplov C-130 letio je iz zračne baze u Manili te je prošao pored grada Cagayan de Oro u južnoj regiji Mindanao prije nego li je krenuo prema otoku Jolo, navodi se u priopćenju zračnih snaga

Vojni zrakoplov C-130 s 92 vojnika u njemu srušio se na južnim Filipinima oko 11.30 sati po lokalnom vremenu nakon što je prilikom slijetanja promašio pistu i zapalio se, objavio je glavni zapovjednik vojske. 

17 ljudi je poginulo, a 40 vojnika spašeno je iz zrakoplova srušenog na otoku Jolo, 1,000 kilometara južno od glavnog grada Manile, kazao je general Cirilito Sobejana, zapovjednik glavnog stožera oružanih snaga.

- Tijekom prijevoza naših vojnika avion je promašio pistu. Pokušao se ponovo uzdignuti, ali nije uspjelo. Dajemo sve od sebe kako bi spasili putnike - rekao je Sobejana za Reuters.

Zrakoplov se zapalio malo prije rušenja, u nesreći do koje je došlo oko podneva po lokalnom vremenu u gradu Patikul na otoku Jolo.

Vojne snage poduzimaju sve kako bi ugasile požar, kazao je vojni zapovjednik.

Zrakoplov C-130 letio je iz zračne baze u Manili te je prošao pored grada Cagayan de Oro u južnoj regiji Mindanao prije nego li je krenuo prema otoku Jolo, navodi se u priopćenju zračnih snaga.

Većina putnika nedavno je završila osnovnu vojnu obuku i bila je raspoređena na Mindanaou, navode vojni izbori.

Avion je prenosio i pet vojnih vozila.