Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Stablo mu palo na auto, a on umjesto odštete dobiva tužbu

Na automobil zagrebačkog turista Jana Jileka na plaćenom parkingu na Cresu nedavno je palo stablo. Iako je od Grada tražio odštetu za potpuno uništen automobil, nije ju dobio...

Foto: Snimio čitatelj
48 komentara

Na automobil zagrebačkog turista Jana Jileka, na plaćenom parkingu na Cresu, prije nekoliko dana palo je stablo. Iako je od Grada tražio odštetu za uništen automobil, gradonačelnik Kristijan Jurjako ga je odbio rekavši kako je to slučaj koji "trebaju rješavati pravne službe". 

Pojasnio je i kako se sve odvijalo u Uredu gradonačelnika:

- Ušli smo u sobu za sastanke zajedno s pročelnicom. Pitao sam ga je li upoznat s situacijom i on je rekao da je, pitao sam ga može li mi kako pomoći posto je grad Cres vlasnik parkinga, Autotrans koncesionar, meni je uništen auto, uništen godišnji odmor, a on je on bez trunke empatije rekao da to sada trebaju rješavati pravne službe i da on tu ništa ne može. Uvidio sam da razgovor s gradonačelnikom nema nikakvog smisla. Upitao sam pročelnicu je li nabavila dokumentaciju na što mi je rekla da nije i da je ne očekujem tako brzo jer je to dokumentacija još od 2008. ili 2009 godine i da je malo kompliciranije sve to pronaći. Zahvalio sam se sto su me primili na sastanak i otišao - ispričao je Jilek. 

Jan je potom spakirao suprugu i djecu, otpratio ih s Cresa i uputio u Rijeku. On se vratio na Cres kako bi riješio prijevoz automobila u Rijeku gdje će vidjeti isplati li ga se uopće popravljati. 

Pisao je i Ministarstvu turizma i zamolio za pomoć u rješavanju situacije u kojoj se našao. Od njih je primio odgovor u kojem su naveli kako im je žao što se to dogodilo i da će se potruditi pomoći mu koliko god je to u njihovoj moći. 

Pisao je i Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ali od njih dosad nije primio nikakav odgovor.

'Tužimo vas, to stablo nije naše'

No, priči tu nije kraj. Umjesto odštete ili barem obraćanja nekog od nadležnih, Jilek će vjerojatno završiti na sudu. Protiv njega je, kako tvrdi, e-mailom tužbu najavio koncesionar parkinga Autotrans i to "zbog negativne kampanje u medijima i narušavanja ugleda Autotransa".

Autotrans Jileku dodaje kako ne snosi krivicu za događaj tj. uništavanje automobila jer stablo koje je palo nije njihovo. 

- Dakle sve u svemu konačni rezultat odlaska na Cres je da se vraćamo bez auta, ali bogatiji jednom tužbom za narušavanje ugleda…Mogao sam bar još bor ponijeti, ionako se ne zna čiji je, možda je moj ako mi je već pao na auto pa da sam bar za Božić miran - ogorčeno je ispričao Jilek. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Message