News

Komentari 82

Stanari Savice zatrpali rupe i posadili cvijeće u svojem parku

Stanari Savice zatrpali rupe i posadili cvijeće u svojem parku

Podsjetimo, građani su prošle godine prosvjedovali protiv ideje da se u parku gradi crkva. Nakon što se odustalo od te ideje, Bandić je najavio preuređenja parka no stanari se boje devastacije

Stanari zagrebačke Savice su u nedjelju nastavili prosvjed protiv betonizacije parka. Stanari su se okupili, donijeli su lopati i grablje te su zatrpali rupe koje su počeli iskapati radnici. Također su sadili drveće i cvijeće. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- To je naša simbolička akcija "Zatrpaj rupu, posadi cvijet". Svi smo se dogovorili da ćemo kupiti sadnice cvijeća i doći i zatrpati rupe. Ovo je dobra poruka Gradu što žele stanari, oni žele uređeni prirodni park, a ne plastični. Ako se u ponedjeljak pojave bageri, stanari su rekli da će stati pred njih. Sve smo prijavili građevinskoj inspekciji i čekamo odgovor - rekla je članica inicijative Čuvajmo naš park. 

Podsjetimo, građani su prošle godine prosvjedovali protiv ideje da se u parku gradi crkva. Nakon što se odustalo od te ideje, gradonačelnik Milan Bandić je najavio u srijedu početak radova i preuređenje parka dok su iza njegovih leđa bageri već počeli kopati. Građani su se odmah pobunili i zaustavili su radove jer smatraju da će doći do uništenja parka te da je projekt skup i nepotreban. Na teren je izašla i policija, ali nije bilo nikakvih incidenata. 
 

Najčitaniji članci