Obavijesti

News

Komentari 47

'Stanje u Agrokoru je ozbiljno, Vlada može računati na mene'

'Stanje u Agrokoru je ozbiljno, Vlada može računati na mene'
1

Ovo nije pitanje samo Agrokora i 35.000 i više tisuća zaposlenika nego je to pitanje oko 150.000 obitelji u Hrvatskoj i tu situaciju treba sagledati puno šire, rekao je Vrdoljak...

VIDEO

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je u srijedu situaciju oko Agrokora te sastanak Vlade s Ivicom Todorićem te s predstavnicima ruskih vjerovnika na čelu s predstavnicima Sberbanke. Poručio je kako je pitanje Agrokora pitanje 150.000 obitelji u Hrvatskoj. 

- Situacija je vrlo ozbiljna. Tu nema ni najmanjeg razloga ni potrebe za bilo kakvim jeftinim politikanstvom i upravo iz tog razloga se stavljam na raspolaganje premijeru Plenkoviću kao potpredsjednik Sabora i kao bivši ministar gospodarastva ako je potrebno da širi politički dogovor može pomoći u raspletu ove situacije. Ovo nije pitanje samo Agrokora i 35.000 i više tisuća zaposlenika nego je to pitanje oko 150.000 obitelji u Hrvatskoj i tu situaciju treba sagledati puno šire nego obitelji Todorić. Kao odgovorna politika, nećemo se služiti niti jednog trenutka jeftinim politikanstvom nego se staviti na raspolaganje ako možemo pomoći svojim kontaktima, iskustvom ili znanjem u razrješenju ove situacije- poručio je Vrdoljak.

Na pitanje što država treba učiniti u slučaju kraha Agrokora, Vrdoljak poručuje kako sigurno ne smije plaćati tuđe dugove. 

- Ono što mora napraviti je uključiti se u proces stabilizacije, da prati cijeli proces, da ima svoje ljude uključene sa vjerovnicima, dobavljačima, partnerima kako bi znali što možemo očekivati. A onda u ključnim trenucima, nakon restrukturiranja cijele grupe ili refinanciranja obaveza, možda i financijski. Ne mislim financijski kao sredstvima, nego možda garancijski- kaže Vrdoljak.
Na pitanje kako tumači tajni sastanak u Vladi, Vrdoljak kaže kako to nisu bili nikakvi tajni sastanci.

- Nisu to bili tajni sastanci, to su bili operativni sastanci. Ozbiljnih sastanaka treba postojati. Ono što se ne smije dogoditi da takvi sastanci nemaju zaključka. Inače je to modus operandi ove Vlade, oni često imaju sastanke, povjerenstva, komisije, a nikad se ništa nije dogodilo. Ovdje se nešto mora dogoditi- poručuje. 

Na pitanje treba li se ministar financija Zdravko Marić, koji je u Agrokoru radio, treba izuzeti, Vrdoljak misli da treba, ali da treba i pomoći svojim informacijama.

- Zdravko Marić je u jednoj nezgodonoj situaciji, ali su se sami doveli u to pa nek se sami i izvuku iz te situacije. Ja mislim da se sigurno mora izuzeti iz ove priče, ali svojim znanjima i spoznajama iz njegovog rada u Agrokoru treba dati informacije što se događa i kako je do toga došlo- zaključio je Vrdoljak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa