Obavijesti

News

Komentari 30

Stanka iz Bregane: Opet ću 52 puta u 24 sata prijeći granicu

Stanka iz Bregane: Opet ću 52 puta u 24 sata prijeći granicu
3

Stanka Rohr (64) ponosna je što je u srpnju 2013., prije ulaska u EU, vozila 1175 kilometara duž hrvatske granice sa Slovenijom. Pothvat će u bliskoj budućnosti ponoviti...

VIDEO

Sa smiješkom na licu i puna nostalgije umirovljenica iz Bregane Stanka Rohr (64) listala je svoju putovnicu.

- E, to je bio pothvat. Baš sam ponosna. Na jednu od okruglih obljetnica od ulaska u Europsku uniju sve ću ponoviti - obećala je Stanka misleći pritom na neumorno prelaženje hrvatsko-slovenske granice.

U srpnju 2013. godine, samo dan prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, prešla ju je 52 puta kako bi u putovnici sakupila isti broj pečata za uspomenu. Vozila je puna 24 sata i prešla čak 1175 kilometara. Sve to prošla je u starom Peugeotu 106 na plin, a ima ga, kaže, i danas.

- Svako malo imam neki kvar na tom autu, ali nema šanse da ga prodam. Uvukao mi se pod kožu jer sam puno lijepih trenutaka s njim prošla. Osim toga, za razliku od ostalih, ja parking nađem odmah, i to uglavnom samo 20 metara od mjesta na koje sam odlučila ići. Nemam problem ni s policijom zato što me, jer dobro vozim, nikad ne kažnjavaju - otkrila je Stanka koja u zadnje vrijeme nije puno putovala.

Bila je, kaže, tek u Poljskoj, u posjetu familiji. Zbog toga joj je, kaže, zadnje proputovanje duž granicu dodatno ostalo u lijepom sjećanju. Još 2013. godine nam je otkrila da je veliki eurofil te da ulazak Hrvatske u Uniju želi obilježiti na poseban način. Danas je pomalo razočarana.

- Europska unija ima jako dobre zakone, ali naš je problem što mi uvijek nađemo neku rupu kako bismo kao država išli mimo zakona. Nedostaje nam organiziranosti i sređenosti. Najbolja stvar koju smo dobili ulaskom u Europu je to da naša djeca bez problema mogu putovati te studirati i raditi gdje god žele - zaključila je Stanka kojoj posebno smetaju žica postavljena zbog imigranata te gužve koje se u zadnje vrijeme, otkako su pojačane kontrole, stvaraju na granici.

- Te gužve svakodnevno promatram i svaki put dolazim u napast da tim jadnim ljudima što čekaju odnesem čaj ili kavu da im bude lakše. Mora da im je užasno. Ja sam granicu ipak prešla više od 50 puta u jednom danu bez ikakvih problema - s veseljem se Stanka prisjetila svoje velike avanture.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa