Obavijesti

News

Komentari 29

Lovrinović: Agrokor predstavlja najveći sigurnosni problem...

Lovrinović: Agrokor predstavlja najveći sigurnosni problem...
20

Nezavisni Željko Glasnović tražio je stanku zbog diskriminacije u javnom prostoru, Ines Strenja Linić u ime Kluba Mosta kako bi progovorila o položaju liječnika

VIDEO

Na početku današnje sjednice Sabora zastupnici su zatražili stanku kako bi ukazali na određene probleme. Nezavisni Željko Glasnović zbog diskriminacije u javnom prostoru, Ivan Lovrinović u ime Kluba Promijenimo Hrvatsku kako bi upozorio na stanje u Agrokoru te kako ono utječe na geopolitički položaj, Ines Strenja Linić u ime Kluba Mosta kako bi progovorila o položaju liječnika, Goran Aleksić u ime Živog zida i Snage zbog mišljenja Vlade na Zakone koje predložio te Goran Dodig u ime HDS-a kako bi dao prijedloge za požare koji su ovo ljeto zadesili Hrvatsku. 

Ivan Lovrinović u ime Kluba Promijenimo Hrvatsku istaknuo je kako situacija u Agrokora trenutno predstavlja najveći sigurnosni problem u Hrvatskoj. 

- SOA je zadužena raditi analize o gospodarskoj sigurnosti pa im postavljam pitanje je li na vrijeme izrađena sigurnosna procjena u Agrokoru? Ako jest, jesu li najviši dužnosnici dobili taj izvještaj? Ako nije, zašto nije? Da li zbog toga što SOA i druge agencije nemaju kvalitetne ljude ili su smatrali da to nije toliko važan problem za Hrvatsku? Znate li vi tko će biti većinsko stanovništvo Slavonije? Ako međunarodna korporacija preuzme koncesiju od Agrokora, oni će trebati radnu snagu, a nje tamo nema jer ljudi iseljavaju, a ona će doći iz drugih zemalja. Iza brda se nešto veliko valja stoga pozivam premijera i potpredsjednicu Vlade da u mirnom tonu kažu koliko je stranaca podnijelo tužbe u slučaju Agrokor - rekao je Lovrinović.  

Ines Strenja Linić upozorila je na činjenicu da će 15 posto liječnika specijalista kroz iduće četiri godine otići u mirovinu te je pozvala ministre zdravstva Milana Kujundžića i rada Marka Pavića da hitno dogovore s liječnicima izmjene Zakona o reprezentativnosti koji treba biti uvod za donoenje strukovnog kolektivnog ugovora. 

Goran Aleksić u ime Kluba Živog zida i Snage osvrnuo se na negativnu ocjenu Vlade na njegove zakonske prijedloge. 

- Tijekom 2011. je franak narastao drastično i svi koji su bili opterećeni tim kreditima krenuli smo u sudski proces u kojem se utvrdilo da su banke nezakonito ugovaralo promjene kamatne stope. Banke se nisu prestale tako ponašati pa su opet samovoljno određivale parametre za promjene kamatne stope, a HNB im drži lojtricu. Kakva je pravna sigurnost ako najmanje 100.000 dužnika i danas plaća nezakonite kamatne stope -  rekao je Aleksić dodavši da je spreman prihvatiti određene kritike Vlade te da je pokrenuo pitanja oko procjene učinka propisa i mišljenja Europske središnje banke.

Nakon stanki ministar financija Zdravko Marić predstavio je prijedlog novog Zakona o reviziji koji predviđa reorganizaciju postojećeg sustava javnog nadzora revizije.

Novim zakonom predviđeno je da će nadležno tijelo za nadzor revizorskih društava i ovlaštenih revizora postati Ministarstvo financija, Odbor za javni nadzor revizije prestat će s radom dok Hrvatska revizorska komora više neće imati nadzornu ulogu.
Među javnim ovlastima koje će joj biti povjerene, Komora će, uz prethodnu suglasnost Ministarstva, određivati program revizorskog ispita te ga organizirati i provoditi. U odnosu na dosadašnji sustav, povećan je broj godina radnog iskustva, s tri na pet, koje treba ostvariti prije ispunjavanja uvjeta za izlazak na revizorski ispit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa