Obavijesti

News

Komentari 96

Stanko je dobio ponudu za posao, par će seliti u Zagreb?

Stanko je dobio ponudu za posao, par će seliti u Zagreb?
6

Mladi roditelji Mateja i Stanko, kojima socijalna služba želi oduzeti sinčića, vratili su su se kući. Zaljubljeni roditelji kažu kako su dane u bijegu provodili uz svoju bebicu

VIDEO

Napokon nam je lakše, jer prvu noć u posljednjih tjedan dana nismo proveli u bijegu nego kod sestre u Koprivničkim Bregima, kažu Mateja (17) i Stanko Židov (25), roditelji dvomjesečnog Dorijana s kojim su prošlog četvrtka po drugi put pobjegli da im ga koprivnička socijalna služba ne bi oduzela.

- Bili smo na toplom, bilo nam je lijepo i nismo se bojali da će nas pronaći, no kod kuće je ipak najljepše. Dane smo provodili uz Dorijana, kojem smo se napokon mogli u potpunosti posvetiti te uz TV prateći što se događa sa našim slučajem. Što se budućnosti tiče dobio sam ponudu za posao u Zagrebu i ako sve bude u redu selimo u metropolu - rekao je Stanko. 

Druga ponuda koju je mladi par dobio stigla je prije nekoliko dana od korivničkog gradonačelnika, koji im je osigurao gradski stan i najavio da će provjeriti je li moguće da Stanko dobije radno mjesto u nekoj od gradskih tvrtki.

- Odbili smo ponuđeni stan, jer nije namješten, no dogovorili smo se da će nam Grad prepustiti kuću u kojoj smo živjeli prije nego smo morali pobjeći te da će nam pomoći da ju obnovimo. Kako god, ne odustajemo od bitke za sina i bolju budućnost. Vjerujem da će nam sada biti puno lakše, jer nam je odvjetnik rekao da su povukli zahtjev za ovrhom Dorijana. Sada još ministra Milinovića pozivamo da naredi koprivničkom Centru za socijalnu skrb da se povuće iz izvanparničkog postupka kojim traži da nam se oduzme Dorijana, pa da možemo živjeti kao normalna obitelj – naglasio je Stanko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I upravo je taj izvanparnični postupak figa u džepu socijalnih radnika, jer pojednostavljeno rečeno povukli su zahtjev za hitnim oduzimanjem djeteta ali ne odustaju od traženja da se Dorijana u konačnici ipak odvoji od roditelja. Sve dok taj postupak ne bude obustavljen nije isključeno da sudska presuda o ovrsi djeteta opet stupi na snagu.

- Tek kad nam ministar u pisanom obliku obeća da će i po tom pitanju intervenirati bit ćemo u potpunosti mirni. Svjesni smo da je nadzor Centra neizbježan i ne bojimo ga se, no dalje od toga ne pristajemo ići, jer se ni u kojem slučaju ne odričemo roditeljstva. Ljuti smo na državne institucije, više im ništa ne vjerujemo i razočarani smo, jer nas se progoni kao da smo kriminalci – rekao nam je Dorijanov otac Stanko.

Agoniju kroz koju mladi par prolazi izuzetno teško je podnijela i Matejina majka Katica, koja je zbog stresa završila u bolnici. Ne odvaja se od unuka, a na naše pitanje što misli o ponašanju državnih institucija kroz suze je samo kratko odgovorila kako želi da se maknu od Dorijana, Mateje i Stanka:

- Samo neka nas ostave na miru. Ne trebamo ništa od njih i sami ćemo se pobrinuti da kćer, zet i unuk imaju dostojanstven život - rekla je.

Njezine je riječi ponovila i Stankova sestra Stanka, dodavši kako joj je sada ipak puno lakše, jer više ne živi u neizvjesnosti gdje su i kako im je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1