News

Komentari 3

Stanovnici rajskog otoka Nauru slave: 'U mjesec dana cijepili smo sve odrasle stanovnike'

Stanovnici rajskog otoka Nauru slave: 'U mjesec dana cijepili smo sve odrasle stanovnike'

Nauru je primio cjepivo AstraZenece u sklopu Covaxa, svjetskog programa kojim se pomaže procjepljivanju stanovništva siromašnijih zemalja

Otok Nauru, sjeveroistočno od Australije, postao je prvi u svijetu koji je procijepio cijelu odraslu populaciju.

Kako prenosi The Mirror, kampanja cijepljenja, koja je završila prošlog petka na otoku Nauru, pokazuje da je 63 posto ukupnog stanovništva cijepljeno.

Udaljeni otok jedno je od rijetkih mjesta na svijetu poznatih kao virus-free zone, a Nauru se pohvalio jer je četverotjedni program cijepljenja premašio očekivanja.

Prvu dozu cjepiva dobilo je 7392 odraslih, odnosno 108 posto procijenjene odrasle populacije, što uključuje i strance.

Ministrica zdravstva Isabella Dageago za medije je izjavila kako su u ovoj kampanji uspjeli cijepiti 100 posto odrasle populacije koja živi na otoku.

- Zahvalni smo i blagoslovljeni opskrbom i isporukom cjepiva koja nam je omogućila imunizaciju 100 posto naše odrasle populacije - rekla je ministrica.

Nauru je primio cjepivo AstraZenece u sklopu Covaxa, svjetskog programa kojim se pomaže procjepljivanju stanovništva siromašnijih zemalja.

Otok Nauru otočna je država u Tihom oceanu. Ova zemlja je najmanja izvaneuropska država i najmanja svjetska republika, te jedina država na svijetu bez glavnog grada. 

Najčitaniji članci