Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
127 komentara

Dozvola nije potrebna: Bandić može graditi park na Savici

Nismo protiv uređenja parka, ali smo protiv uređenja parka na ovaj način. Tri zahtjeva zapravo imamo: želimo očuvanje javne površine, želimo javni natječaj..., poručuju stanovnici

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
127 komentara

Nakon što je Ministarstvo graditeljstva za 24sata potvrdilo kako je projekt gradnje rekreacijskog parka na zagrebačkoj Savici legalan te kako nema potrebe za postupanjem građevinske inspekcije, članovi inicijative 'Čuvamo naš park' sazvali su konferenciju za medije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Press konferencija u parku na Savici: 'Ne slažemo se s mišljenjem građevinske inspekcije' Reporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata Video on Tuesday, 25 April 2017


- Saznali smo da je ovdje danas izašao ispektor, koji nam se čak nije ni javio iako smo ga mi pozvali - rekla Nevenka Trumbetaš Bakić.

- Nismo protiv uređenja parka, ali smo protiv uređenja parka na ovaj način. Tri zahtjeva zapravo imamo: želimo očuvanje javne površine, želimo javni natječaj i želimo da se stanovnici uključe u odlučivanje o parku - zaključio je na konferenciji Igor Kramarić.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

Članovi Inicijative "Čuvamo naš park" u parku Trnjanska Savica organizirali su neprekidno 24-satno dežurstvo, a jutro u parku provode mirno, bez bagera i kamiona, ali uz nekoliko policajaca koji su također dežurni na Savici.

Jutro u parku je mirno, bez bagera i kamiona, bez djelatnika Zrinjevca, bez predstavnika Gradske uprave i bez zaštitara, uz tek nekoliko policajaca koji dežuraju, izvijestili su u utorak iz inicijative "Čuvamo naš park".

Građani su u ponedjeljak spriječili pokušaj zagrebačke Gradske uprave da počne s preuređivanjem parka na Trnjanskoj Savici u rekreacijski park.


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message