News

Komentari 64

'Štapom sam zatukao pedofile dok su gledali dječju emisiju'

'Štapom sam zatukao pedofile dok su gledali dječju emisiju'

Johnatan Watson (41) priznao je ubojstvo u pismu koje je poslao Bay Area News Grupi u Sjevernoj Kaliforniji. Napisao je kako je udarcima u glavu ubio dvojicu muškaraca 16. siječnja

Kalifornijski zatvorenik priznao je u pismu upućenom medijima da je nasmrt pretukao dva pedofila štapom. Sve se odvilo nekoliko sati nakon što je zatvorski savjetnik ignorirao upozorenje da bi mogao postati nasilan, piše Daily Mail

Johnatan Watson (41) priznao je ubojstvo u pismu koje je poslao Bay Area News Grupi u Sjevernoj Kaliforniji. Napisao je kako je udarcima u glavu ubio dvojicu muškaraca 16. siječnja u Centru za liječenje ovisnosti u sklopu zatvora u Corcoranu. 

Zatvorenik David Bobb (48) umro je istoga dana. Druga žrtva bio je Graham De Luis-Conti (62) koji je umro tri dana kasnije u bolnici. Obje žrtve služile su doživotnu zatvorsku kaznu zbog seksualnog napada na djecu mlađu od 14 godina. 

Glasnogovornica kalifornijskog zatvorskog sustava, Dana Simas izjavila je kako ne može komentirati istrage z tijeku. 

Par dana prije napada ubojice, njegova sigurnosna klasifikacija je promijenjena. Prebačen je iz samice u odjel nižeg stupnja sigurnosti. Tu promjenu nazvao je nepažljivom greškom i bunio se protiv nje. 

Watson govori kako je šest dana nakon što je stigao u zatvor, došao i zlostavljač djeteta. Bio je uvjeren da je čovjek počeo izazivati druge zatvorenike prisiljavajući ih da gledaju dječji program na TV-u. Te noći nije mogao spavati jer nije odmah napravio ono što mu je instinkt rekao da treba. 

- Kad je došao prvi zlostavljač, odmah je prebacio na dječji program, a netko je prokomentirao da ne može vjerovati da će taj čovjek sad stvarno gledati dječju emisiju pred ostalima. Ja sam rekao da ću to srediti. Uzeo sam štap i napao ga - rekao je Watson.

Nakon toga je odlučio potražiti stražara kako bi mu prijavio što je napravio, no na putu do savjetnikovog ureda susreo je, kako je rekao,'poznatog krijumčara djece' i pomislio kako bi svima mogao napraviti uslugu pa prebiti i ovoga.

Stražar mu nije vjerovao na riječ dok nije ugledao tijela iza njega. 

Johnatan Watson opet je završio u samici. Istraga traje, a optužnica nije još podignuta. 

- S obzirom da služim doživotnu kaznu, u jedinstvenoj sam poziciji da imam pristup određenim ljudima, a nemam što izgubiti. Vjerujte mi, ovi ljudi su bili noćna mora svakog roditelja - kazao je Watson.

Najčitaniji članci